AcasăCodul munciiLegea nr. 40/2011 - pentru modificarea si completarea Codului Muncii (Legea 53/2003)

Legea nr. 40/2011 – pentru modificarea si completarea Codului Muncii (Legea 53/2003)

In Monitorul Oficial de joi, 31.03.2011, a fost publicata Legea 40, care aduce noile modificari si completari la Codul Muncii.

Speram sa va fie de folos in aceasta prima varianta (PDF – atat am reusit).

PENTRU NOILE MODIFICARI LA CODUL MUNCII – CLICK AICI

PENTRU A FI LA CURENT CU STIRILE IN DOMENIU – VA PUTETI ABONA LA NEWSLETTER-UL NOSTRU – INTRODUCETI ADRESA DE MAIL IN PARTEA DREAPTA ===>>> SUB CALUPUL DE RECLAME SI APOI CLICK PE “SUBSCRIBE”.

19 COMENTARII

  1. […] – Minuta de informare intre angajator si angajat – cu privire la clauzele din contractul individual de munca, pe care doreste sa le modifice; – Model de act aditional de modificare a contractului individual de munca prin acordul partilor . Legea nr. 40/2011 – pentru modificarea si completarea Codului Muncii (Legea 53/2003) – aduce noile modificari la acesta incepand cu 01.05.2011 – click aici […]

  2. Buna ziua,
    poate sa-mi spuna cineva daca s-a schimba ceva in noul cod al munci legat de concediul de casatorie. Stiu ca pana acum era 5 zile. Mai nou am auzit ca nu se mai acorda, insa as vrea sa fiu sigur.
    Multumesc anticipat.

  3. Buna seara,

    Am si eu o intrebare : unde ingeristrez in ReviSal noul act aditional la un CIM care a fost inregistrat inainte de mai 2011 ?
    Va multumesc anticipat !

  4. @mirela – actele adit. nu se inreg in CIM. la act adit. faci modif. a contractului din Revisa, doar daca e vorba de tip de contract, durata, etc.

  5. Servus,

    Ma confrunt cu o problema privind salarizare, si as dori sa-mi oferiti cateva repere in rezolvarea acestei situatiii. Asadar, lucrez la o frima privata din octombrie 2010 iar patronii acestei firme practica un mod fluctuant al salarizarii mele, in sensul ca intr-o luna imi da un salariu, in alta luna un alt salariu, care de la bun inceput a fost sub salariul net; eu fiind cu studii superioare si beneficiind de scutirea de plata impozitului pe salariu, datorita incadrarii mele intr-un grad de handicap. Daca in 2010 salariul brut petnru studii superiaore era 1200, eu primeam in mana 800,desi ar fi trebuit 800 si ceva cu toate contributii platite, si 1002 cu palata contributiilor sociale si scutirea de impozti pe salariu. Ei bine, dupa discutii “face to face” abia am reusit sa sa-i fac sa-mi adauge la salariu o parte din impozitul pe salariu, astfel ca salariul luat era 900 si nu 1002. Al doilea aspect, odata cu schimbarea legii salarizarii, in care pentru sutdii superioare salariu brut e 1300 si ceva, aceasta lege nu e aplicata de catre patroni, ba mai mult luna trecuta mi-au redus salariu, revenind la 800 fara niciun temei rational si legislativ. As dori s-mi spuneti cum as putea proceda ca aceasta situatie sa o rezolv prin mijloacele legislative care exsita !!!!
    Multumesc !!!

  6. Sunt incurcata…perioada de proba este acum de 90 zile, daca contactul este incheiat pe o luna? cate zile este in proba 🙁 sau daca este pe 3 luni..90 zile il trec in proba?!
    multumesc!

  7. Buna ziua, in conditiile in care am schimbat jobul intern in urma cu mai multe luni de zile fara a semna un act aditional la CIM, as putea sa imi dau demisia fara preaviz pe baza faptului ca efectuez un job care nu este acoperit de CIM? Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!