AcasăDeclaratia 112Soft-ul de incarcare, validare a Formularului D 112 (PDF inteligent-actualizat 08.02.2011)

Soft-ul de incarcare, validare a Formularului D 112 (PDF inteligent-actualizat 08.02.2011)

Declaraţia unică privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate (Formular D112) poate fi depusă începând cu data de 7 februarie. Termenul limită este 25 februarie pentru obligaţiile declarative aferente lunii ianuarie 2011. ATENTIE – Orice operaţiune realizată înainte de 7 februarie nu constituie depunere efectivă.

Obligaţia de a depune o declaraţie corectă din punct de vedere legal aparţine numai şi numai contribuabilului. Ministerul Finanţelor Publice pune la dispoziţie programele de asistenţă, dar acestea nu pot conţine validări complete conform legii.

UPDATE 2012 – ACTUALIZARILE LA ZI PENTRU PDF-UL INTELIGENT NECESAR GENERARII D 112, DAR SI ALTE ARTICOLE UTILE – CLICK AICI

Verificarea faptului că este o declaraţie corectă este un proces ulterior depunerii, care se desfăşoară pe serverele centrale . După depunerea prin Internet sau la ghişeu a declaraţiei D112, trebuie să îi verificaţi starea accesând prin Internet adresa de aici – link – accesibila şi folosind echipamentele de la ghişeu.

In cazul în care pe pagina de vizualizare a stării declaraţiei se afişează un mesaj cu erorile pe care le conţine documentul depus de dumneavoastră, trebuie ca, în termenul de depunere legal, să corectaţi toate erorile comunicate şi să reluaţi procesul de depunere a declaraţiei D112.

PENTRU A DESCARCA FISIERUL PDF PENTRU D 112 – CLICK AICI

Pentru pregatirea D112 declarantul are la dispoziţie doua metode:

1. “Generarea Automata” prin programe proprii a fisierului XML, validarea si semnarea declaraţiei folosind Soft-ul J (tehnologie JAVA) pentru cei care dispun de sisteme informatice pentru gestiunea resurselor umane şi salarizare;
2. “Introducerea Datelor” de la tastaura cu validarea şi semnarea declaraţiei folosind Soft-ul A (tehnologie ADOBE), pentru cei care nu dispun de sisteme informatice şi au un numar de angajati de ordinul sutelor.

Oricare ar fi metoda folosita pentru pregatirea declaraţiei, depunerea se poate face prin Internet (ceea ce va recomanda si ANAF) sau la ghişeu. Pentru a fi expediata prin Internet, declaraţia trebuie semnata electronic cu certificatul digital. La ghişeu se prezinta declaraţia D112 in format electronic (fisier PDF pe compact disc), insotiţa de Anexa1 tiparita şi semnata.

Link oficial aplicatie – aici .

17 COMENTARII

 1. Va rog sa mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care un salariat lucreaza pana la 20 ian, 2011 si apoi intra in somaj. Acest salariat are dreprul la un salar compensator. La sectiunea A se permite doar una din cele 2 situatii, ori cu zile lucrate ori cu salar compensator!! Societatea fiind in lichidare trebuie sa i prind toate drepturile la ianuarie!!!

 2. Am descarcat declaratia 112 actualizata ladata de 08.02.2011 si nu valideaza inregistrarea atunci cand un salariat are si c.medical in luna si efectiv lucrat. Mai exista o alta versiune? Daca bag daor c.medical toata luna , merge, insa la ceea am spus mai sus nu. Concret> Sectiunea A cu efectiv ore lucru in luna, apoi trec la sectiunea B in care am posibilitatea introducerii concediilor medicale de orice tip. Dupa validare, constata ca nu ia decat una din inregistrari: ori numai efectiv lucur, ori numai c.medicale (depinde care sunt ultimile inregistrari). Ma poate lamuri si pe mine cineva ccum se procedeaza?? Ar trebui bagat salariatul inca odata si pentru concedii medicale?? Apoi declaratia merge f, f incet daca ai depasin un numar de 30 salariati. Cu cat ai mai multi cu atat validarea merge f f greu!

 3. Multumesc frumos, voi incerca! Sa inteleg ca este ultima versiune cea actualizata in data de 8 februarie!
  Voi reveni! Am incercat toate posibilitatile, nu genereaza fisierul xml, decat daca asi avea doar salariati cu efectiv lucru fara cazul mai sus amintit!

 4. Am cod fiscal, nu am personalitate juridica- sunt sediu secundar. Cum depune d112 sediul principal ? introduce (manual sau nu) angajatii pe codul meu fiscal? Sau la gramada ei+noi?

 5. Pentru Flori

  In cazul in care un salariat are si timp lucrat si concediu medical utilizezi numai varianta B, aceasta iti da posibilitatea sa introduci si partea lucrata si partea aferenta certificatului medical !!!

 6. am generat xml. am cm cod 14, 21 de xile. nu am de plata decat cas angajat, angajator si acc. de munca. De-mi spune ca am de plata si somaj, cand la cm cod 14 nu platesc impozit si nici somaj?

 7. […] – Pentru contributiile sociale, in situaţiile în care au fost acordate drepturi băneşti în baza unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, precum şi situaţiile în care prin astfel de hotărâri se dispune reîncadrarea în muncă a unor persoane, se întocmesc declaraţii rectificative corespunzătoare fiecărei luni. Soft-ul de incarcare, validare a Formularului D 112 (PDF inteligent-actualizat 08.02.2011) – link […]

 8. In urma validarii declaratiei, aparea atentionarea “CNP nu se regaseste in baza de date” .Cum se poate rezolva problema?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!