Notificare ce trebuie depusa de platitorii de TVA cu cifra de afaceri sub 35.000 euro

19
240

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA a căror cifră de afaceri realizată la finele unui an calendaristic, este inferioară sumei de 35.000 euro, calculată la cursul de schimb valutar de la data aderării, vor comunica printr-o notificare scrisă organelor fiscale, până la 25 februarie, inclusiv, a anului următor, suma totală a livrărilor/prestărilor de servicii efectuate către persoane înregistrate respectiv neînregistrate în scopuri de TVA, precum şi suma taxei aferente.

In acest sens va oferim un model pentru aceasta, model depus si de noi la unitatile DGFP si care a fost primit. Speram sa va fie de folos.

PENTRU MODELUL DE NOTIFICARE CF. OUG 117/2010 – CLICK AICI

Articolul precedentDeclararea in D 112 a impozitului pe veniturile din salarii datorat de salariatii care isi desfsaoara activitatea la sediile secundare inregistrate fiscal
Articolul următorFormular model pentru adresa catre ITM pentru depunerea REVISAL (valabil 2011)

19 COMENTARII

 1. @peter – si mie mi se pare aiurea. sper sa nu ma insel, dar mai bine depunem de 2 ori decat deloc 🙂
  @gopo – asta este. noi suntem fraieri ca nu protestam.

 2. 117 modifica codul in decembrie, declaratia 392 e aparuta pe 17.01.2011, daca nu ma insel. Cel care a facut 392 n-a citit 117, asta e clar…Sa-i traga cineva de atentie pe dobitoci..

 3. Nimic mai neadevarat cu aceasta Notificare.
  AM sunat la Asistenta contribuabili si au spus ca asa ceva nu exista.
  Cei care s-au grabit sa intoxice lumea contabila sa faca bine si sa-si ceara scuze.

 4. In codul Fiscal art. 156 indice 3 al.(4) este descrisa in cuvinte declaratia 392 care are ca termen de depunere intr-adevar data de 25.02.2011.
  Iar chestiunea cu sa informam pe cei care au emanat o astfel de „declaratia” asupra dreptului de proprietate intelectuala, mi se pare cam mult. Prea mult!

 5. @paturcai – eu personal am depus asa ceva la DGFP si am numarul de inregistrare pe ea. reglementarea am vazut-o si eu dintr-o lamurire prpusa de un site al unui DGFP din alt judet.

 6. Totusi…ordonanta 117 exista…iata pasajele destepte:
  ” (4) Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153, a caror cifra de afaceri, astfel cum este prevazuta la art. 152 alin. (2), realizata la finele unui an calendaristic, este inferioara sumei de 35.000 euro, calculata la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii si rotunjita la urmatoarea mie, trebuie sa comunice printr-o notificare scrisa organelor fiscale de care apartin, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator, urmatoarele informatii:
  a) suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii catre persoane inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153, precum si suma taxei aferente;
  b) suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii catre persoane care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153, precum si suma taxei aferente.
  (5) Persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153, a caror cifra de afaceri, astfel cum este prevazuta la art. 152, dar excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, realizata la finele unui an calendaristic, este inferioara sumei de 35.000 euro, calculata la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii si rotunjita la urmatoarea mie, trebuie sa comunice printr-o notificare scrisa organelor fiscale competente, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator, urmatoarele informatii:
  a) suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii catre persoane inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153;
  b) suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii catre persoane care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153;
  c) suma totala si taxa aferenta achizitiilor de la persoane inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153;
  d) suma totala a achizitiilor de la persoane care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153.””

 7. Sa vad cum gasiti asta…din aceeasi minunata 117:

  Art. 296.20. – (1) Persoanele fizice si juridice prevazute la art. 296.3 lit. e) si g), precum si institutia publica prevazuta la art. 296.3 lit. f) pct. 1 sunt obligate sa depuna la casele de asigurari de sanatate, pana la 15 februarie 2011, Declaratia-inventar privind contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate aflata in sold la 31 decembrie 2010 si neachitata pana la 31 ianuarie 2011, inclusiv accesoriile aferente, pe ani fiscali.
  (2) Declaratia prevazuta la alin. (1) va cuprinde si soldul sumelor de recuperat de la bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, pentru care au fost depuse cereri de restituire in termen, si care nu au fost restituite pana la 31 ianuarie 2011.
  (3) Modelul si continutul declaratiei prevazute la alin. (1) vor fi aprobate prin ordin comun al ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

 8. OPANAF 1081/2011 pune de acord C.F. art 156 (4)-(6) introdus de OUG 117 / 2010 , D 392 A sau B preluand datele care se cer prin notificarea ceruta de OUG 117/2010.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.