AcasăGeneralImpozitul pe profit din 2011 - principalele modificari incepand cu acest an

Impozitul pe profit din 2011 – principalele modificari incepand cu acest an

Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 117/2010 – text integral – pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 891/2010, au fost aduse o serie de modificări şi completări Titlului II „Impozit pe profit”, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2011, pe care le puteti lectura mai jos.

Astfel, incepand cu 01.01.2011:

– Contribuabilii, persoane juridice române care îndeplinesc condiţiile şi plătesc impozit pe veniturile microîntreprinderilor, sunt scutiţi de la plata impozitului pe profit.

– În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2011, inclusiv, se menţine nedeductibilitatea cheltuielilor privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabililor, plătitori de impozit pe profit.

Fac excepţie:
– vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţii de vânzări şi de agenţii de recrutare a forţei de muncă;
– vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv, pentru activitatea de taxi;
– vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv, pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.

Perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2010 este considerată an fiscal, pierderea fiscală înregistrată în această perioadă urmând a fi recuperată din profiturile impozabile obţinute în următorii 7 ani consecutivi, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Impozitul pe profit pentru anul 2010 – mod declarare si plata – articol util

– Nu se reţine, nu se declară şi nu se plăteşte impozit pe dividendele plătite de o persoană juridică română unei alte persoane juridice române, dacă beneficiarul dividendelor deţine, la data plăţii dividendelor, minimum 10% din titlurile de participare ale celeilalte persoane juridice, pe o perioadă de 2 ani împliniţi până la data plăţii acestora, inclusiv.

– Nu se reţine, nu se declară şi nu se plăteşte impozit pe dividendele distribuite/plătite de o persoană juridică română:

– fondurilor de pensii facultative, respectiv fondurilor de pensii administrate privat;
– organelor administraţiei publice care exercită, prin lege, drepturile şi obligaţiile ce decurg din calitatea de acţionar al statului la acele persoane juridice române.

via – www.finantevalcea.ro

4 COMENTARII

  1. […] – realizează venituri, altele decât cele din activităţi desfăşurate în domeniul bancar, în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital sau în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului; – are de la 1 până la 9 salariaţi, inclusiv; – a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei al 100.000 euro; – capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale. DE INTERES – Impozitul pe profit din 2011 – principalele modificari incepand cu acest an – click aici […]

  2. Imi place mult modalitatea de expunere a modificarilor aparute, sint explicite si usor de retinut, copmarativ cu alte canale de informatii unde sa fim onesti, am intilnit destul de des greseli ce ne introduce in confuzie.
    Va multumim mult si va rugam sa continuati caci ne ajutati.
    numai bine

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!