AcasăSalarizareContractul colectiv de munca unic la nivel national, valabil 2011, a fost...

Contractul colectiv de munca unic la nivel national, valabil 2011, a fost semnat

Sindicatele şi patronatele au semnat, azi, Contractul colectiv de muncă la nivel naţional care prevede un salariu minim de 700 de lei şi o creştere a veniturilor pentru muncitorii calificaţi şi pentru maiştri, cei cu studii superioare rămânând la acelaşi nivel, de 1.200 de lei minimum.

Se modifica insa si coeficientii de salarizare aplicati in functie de studii si calificare, astfel ca personalul incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare vor avea un coeficient de 1,72, comparativ cu 2, pana in acest an.

TEXT INTEGRAL CCM UNIC 2011-2014 – CLICK AICI

Astfel, un angajat cu facultate va avea un salariu minim de 1.204 lei, aproape egal cu cel din prezent. Muncitorii calificati vor avea un coeficient de salarizare de 1,1 (770 de lei salariu minim), cei cu studii post-liceale 1,15 (805 lei), iar cei cu studii superioare de scurta durata 1,3 (910 lei).

Ce aduce nou HG nr. 1193/2010 – cu privire la salariul minim in 2011 – click aici

Asteptam sa ne convingem si de aspectul legislativ al acestui fapt. Daca ne puteti lamuri voi mai repede, asteptam detalii la comentarii. Multumim anticipat.

Coeficienti de salarizare 2011 – dupa noul salariu minim (tabel calcul) – click aici

via si via

14 COMENTARII

  1. ma bucur nespus ca mi se va mari salariul cu 4 lei. E si asta un mod de a determina „nenorocitii” cu studii superioare sa migreze in alte tari; ingineri la cules de capsuni.

  2. @cristina – nici eu nu sunt pe deplin convins. asteptam si lamuriri de la ITM sau Min. Muncii. daca dati voi peste asa ceva, anuntati-ma si pe mine.

  3. Pentru cine nu cunoaste sa fim intelesi :Cu cat salariul minim este mai mare cu atat
    creste munca la negru . Patroni daca ar fi reali si nu parati ar acorda salarii care sa stimuleze angajati pornind de la idea ca omul sfiinteste locul .Ar avea numai de castigat.

  4. am inteles ca inca nu e inregistrat la ministerul muncii, solidaritatii sociale si familiei? in acest caz nu avem contract colectiv de munca la nivel unic national?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!