AcasăSituatii financiare anualeIntocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor anuale la unitatile...

Intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor anuale la unitatile teritoriale ale MFP

In data de 08.12.2010, pe site-ul oficial al MFP a fost supus consultarii proiectul de Ordin privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice (ale carui detalii le puteti lectura in fisierul de la baza articolului).

MFP mentioneaza in referatul de aprobare ca – potrivit art. 28 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, persoanele prevăzute la art. 1 din lege au obligaţia să întocmească situaţii financiare anuale. Totodata mentioneaza ca – in conformitate cu art. 27 alin. (1) din lege, exerciţiul financiar reprezintă perioada pentru care trebuie întocmite situaţiile financiare anuale. Potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 90/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, de la data de 1 ianuarie 2011, situaţiile financiare anuale se depun numai la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.

De asemenea, conform art. 27 alin. (3) din legea contabilităţii, anumite categorii de entităţi pot avea un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic. Pentru aceste persoane, în vederea asigurării unui conţinut unitar de informaţii şi pentru facilitarea întocmirii raportării anuale, formularele care constituie Sistemul de raportare anuală la 31 decembrie cuprind informaţii care se regăsesc în situaţiile financiare anuale, întocmite potrivit reglementărilor contabile aplicabile.

Ca urmare, pentru a se reglementa conţinutul de informaţii cuprinse în situaţiile financiare anuale şi pentru a asigura informaţiile destinate sistemului instituţional al statului, s-a emis proiectul de Ordin al ministrului finanţelor publice privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.


proiect situatii

Sursa – http://www.mfinante.ro/

1 COMENTARIU

  1. […] Opţional, aceste entităţi pot întocmi situaţia modificărilor capitalului propriu şi/sau situaţia fluxurilor de numerar. Acestea vor fi însoţite de formularele „Date informative”, cod 30,şi „Situaţia activelor imobilizate”, cod 40. Intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor anuale la unitatile teritoriale ale MFP – info aici […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!