Platitorii de venituri din activitati dependente – inregistrare vector fiscal, termene declarare si plata (info)

1
126

Dupa cum se stie, prin OUG nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale si prin Normele metodologice de aplicare a acestor prevederi, aprobate prin HG nr. 791/2010, au fost modificate prevederile art. 7 din Codul fiscal, în sensul ca orice activitate poate fi reconsiderata ca activitate dependenta daca îndeplineste cel putin unul dintre criteriile prevazute la lit. a) – f) – detalii aici (in postul publicat anterior).

În contextul acestor modificari legislative, platitorii de astfel de venituri care în baza art. 7 din Codul fiscal sunt reconsiderate ca fiind venituri din activitati dependente, vor avea în vedere urmatoarele doua aspecte importante ce decurg din reîncadrarea veniturilor pe care le platesc:

I. Înregistrarea în vectorul fiscal ca platitori de impozit pe venituri din salarii si contributii sociale aferente, prin depunerea formularelor de înregistrare fiscala aprobate prin OMFP nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscala a contribuabililor, cu modificarile si completarile ulterioare, conform prevederilor art. 78 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Declar. 010 pentru inregistrare in vector – click aici.

NOTA – Înregistrarea în vectorul fiscal se face de entitatile care nu sunt înregistrate deja pâna la data de 1 iulie 2010.

II. Termenele de plata si declarare a impozitelor si contributiilor aferente veniturilor din salarii sunt prevazute la art. 111 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel:
– persoanele juridice, platitoare de impozit pe profit vor declara si plati impozitele si contributiile aferente veniturilor din salarii lunar, pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului;
– asocierile fara personalitate juridica constituite între persoane fizice si persoanele fizice care au calitatea de angajator vor declara si plati impozitele si contributiile aferente veniturilor din salarii trimestrial, pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului;
– asociatiile, fundatiile sau alte entitati fara scop patrimonial (cu exceptia institutiilor publice) vor declara si plati impozitele si contributiile aferente veniturilor din salarii semestrial, pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare semestrului.

sursa info – http://www.finantearges.ro/

Anunțuri publicitare

1 COMENTARIU

  1. […] Platitorii de venituri din activitati dependente – inregistrare vector fiscal, termene declara… Fri Sep 10, 2010 10:51 am Dupa cum se stie, prin OUG nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale si prin Normele metodologice de aplicare a acestor prevederi, aprobate prin HG nr. 791/2010, au fost modificate prevederile art. 7 din Codul fiscal, în sensul ca orice activitate poate fi reconsiderata ca activitate […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.