MFP face precizari cu privire la OUG 54/2010 pe tema aplicarii taxarii inverse

0
153

Urmare a publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 421 din 23 iunie 2010 a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 54/2010 – text integral – privind unele măsuri de combatere a evaziunii fiscale, Ministerul Finanţelor Publice face următoarea precizare în atenţia operatorilor economici:

Măsura privind aplicarea taxării inverse pentru livrările de bunuri în interiorul ţării din categoriile: cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahăr, făină, pâine şi produse de panificatie între persoanele înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, prevăzută la art. I pct. 3 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 54/2010 privind unele măsuri de combatere a evaziunii fiscale, se aplică începând cu a 10-a zi următoare comunicării de către Consiliul Uniunii Europene a aprobării derogării pentru aplicarea acestor prevederi şi numai pentru bunurile din categoriile pentru care s-a obţinut derogarea.

Ministerul Finanţelor Publice va publica pe site-ul său oficial www.mfinante.ro data comunicării de către Consiliul Uniunii Europene a aprobării derogării.

Aplicarea taxării inverse este o măsură de simplificare a plăţii taxei, astfel încât persoana obligată la plata taxei este beneficiarul în locul furnizorului. Acest mecanism are ca scop colectarea optimă a creanţelor şi un control mai riguros din partea autorităţilor fiscale. Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 54/2010 privind unele măsuri de combatere a evaziunii fiscale procedura taxării inverse urmează a fi aplicată temporar numai până la data de 31 decembrie 2011.

via Peter si link

Articolul precedentRaportarile contabile la 30 iunie 2010 – ce se depune, termen depunere, sanctiuni
Articolul următorAtentie azi – termen pentru Declaratia 092

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.