AcasăNewsImpozit suplimentar pe cladiri si majorare impozit pe masini - ultimele decizii...

Impozit suplimentar pe cladiri si majorare impozit pe masini – ultimele decizii de la Guvern

Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care modifică mai multe articole din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal pentru a majora impozitul pe clădiri. Este vorba despre proprietarii care deţin mai multe clădiri, apartamente sau case. Aceştia vor plăti un impozit suplimentar pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie, după cum urmează:

a) cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;
b) cu 150% pentru a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

“Aceşti bani vor merge la autorităţile locale şi îşi vor putea spori bugetele prin aceste impozite care se plătesc de către cei care au mai multe clădiri” a afirmat primul-ministru. De asemenea, Guvernul a decis să dubleze impozitul pentru autoturismele cu capacitate cilindrică peste 2000 cm³.

„Nu este vorba de cei care deţin o clădire în proprietate. Pentru aceştia impozitul va rămâne în continuare neschimbat.” – a mai declarat PM-ul, dar a dat si un exemplu cu privire la impozitul pe masini – „Am un exemplu aici: pentru cineva care are un Audi A6, 2,15DI, dacă acum plătea un impozit de 468 de lei, după majoritatea impozitelor se va plăti, pentru acest Audi A6, 936 de lei.”

via

3 COMENTARII

  1. de ce trebuie sa platim aceste majorari atata timp cat multi le-au platit integral de la inceputul anului.ESTE O MARE ABERATIE SI O HOTIE PE FATA.Astia sunt niste camatari legali.HUOOO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!