AcasăImpozitul minim (forfetar)Lamuriri ANAF referitoare la plata impozitului pe profit

Lamuriri ANAF referitoare la plata impozitului pe profit

ANAF aduce în atenţia contribuabililor faptul că, potrivit dispoziţiilor O.U.G. nr. 22/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, a fost amânată până în anul 2012 aplicarea sistemului de plăţi anticipate în contul impozitului pe profit.

Astfel, contribuabilii, cu excepţia societăţilor comerciale bancare, persoane juridice române şi sucursalele din România ale băncilor, persoane juridice străine, au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit trimestrial până la data de 25 inclusiv a primei luni următoare trimestrului pentru care se calculează impozitul.

Cei care înregistrează pierdere sau un impozit pe profit mai mic decât impozitul minim prevăzut de O.U.G. nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, vor achita impozitul minim.

Pentru încadrarea în tranşele de venit prevăzute în actul normativ menţionat anterior se vor avea în vedere veniturile totale înregistrate la data de 31 decembrie 2009.

Contribuabilii care până la 31 decembrie 2009 au fost plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, începând cu 01 ianuarie 2010 au devenit plătitori de impozit pe profit, fiindu-le aplicabile prevederile menţionate anterior.

Programul de asistenţă pentru generarea declaratiei 100 poate fi gasit aici – link

ATENŢIE! – La impozitul pe profit se completează corect rândurile prevăzute în formular.

sursa – anaf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!