AcasăDeclaratii anualeDeclaratia 101 - semnare sau nesemnare consultant fiscal (sau certificare, sau vizare)?

Declaratia 101 – semnare sau nesemnare consultant fiscal (sau certificare, sau vizare)?

Mda, este o intrebare pe care multi si-o pun acum, si este un adevarat razboi in privinta asta intre diferite institutii din Romania. Astfel, CECCAR si-a formulat punctul de vedere printr-o circulara, pe care am postat-o si noi – link – in care nu le da dreptate celor de la CC Fiscali, si normal ca CCF isi sustine cu tarie chestia cu viza, ca doar si ei nu sunt … ca sa plateasca cotizatiile alea anuale degeaba.

ANAF spune odata – ca dispozitiile din Codul de procedură fiscală nu prevăd posibilitatea respingerii declaratiei fiscale anuale în situatia în care aceasta nu a fost certificată de către un consultant fiscal si, de asemenea, nu prevăd nici sancniuni contraventionale în caz de nerespectare a acestei obligatii – insa sustine ca fiecare SC are obligatia respectării dispozitiilor legale în cauză, respectiv de a certifica declaratiile fiscale anuale în conditiile legii.
În caz contrar, organul fiscal competent, după împlinirea termenului legal de depunere a declaratiei, va proceda la notificare, în vederea respectării de către contribuabili a prevederilor legale precizate anterior – link adresa.

UPDATE 2011 – Hotararea CCF 4/2011 – vine cu norme noi de certificare a declaratiilor anuale de impozit pe profit (CERTIFICARE D 101 PENTRU 2010) – CLICK AICI

Dar in acelasi timp, apare pe surse un nou proiect legislativ cu privire la vizarea D 101 – link – si in acest fel, ramai masca la toate si nu stii ce sa faci.

Vorba vine, ca nu stii ce sa faci, deoarece marea majoritate a contabililor au depus D 101 la AFP, si acestea au fost primite, ca si anul trecut, an in care nu s-a intamplat ca ANAF sa ceara certificarea ulterioara a lor.


APLICATIE GENERARE 101 GASITI AICI
LINK SAU AICI – LINK (deoarece in unele judete primesc 101 facuta pe aplicatia de Declaratii Fiscale 2010).

INSTRUCTIUNI COMPLETARE 101 – LINK

12 COMENTARII

  1. Deci este vorba deocamdat[ doar de un proiect. A cărui apariţie nu este cu nimic justificat.Chiar proiectul invocă temeiul art.115 alin.(4) din Constituţia României,care prevede despre obligaţia şi oportunitatea pentru cazurile când: “Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora.”
    Deci… care este urgenţa ?!

  2. @mares stefan – probabil urgenta vine de la cei de la CCF, care vor si ei odata sa isi ia ceva comisioane pe calitatea de membru ce o au acolo.

  3. Prin acest proiect de lege nu se urmareste decit incarcarea contribuabililor cu o noua taxa. Este inadmisibil ce se intimpla dar speram sa invinga inteligenta Dlui Vladescu chiar daca interesele il pun in incurcatura.

  4. @iulia – ii doare pe ei undevade contribuabili. atata timp cat contribuabilii nu protesteaza siei, astia o sa faca tot ce vor ei.

  5. am vb cu o doamna draguta de la AFP si mia spus ca trebuie certificata si mi-a dat si numaru unei doamne locale care ii singura pe oras la care sa merg. dar interesant ii ca cineva care duce la judet ca acolo apartine nu a primit notificare 🙂

  6. stiu ca este asa zici si ceilalti colegi care au mai primit si ei fac o adresa la AFP judet ca sa vada daca este bine , multumesc pt raspunsuri 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!