AcasăCalendar contabil/fiscalDocumentul administrativ de insotire are noi prevederi privind completarea

Documentul administrativ de insotire are noi prevederi privind completarea

Începând cu 15 ianuarie 2010, intră în vigoare noile prevederi privind completarea documentului administrativ de însoţire în format electronic, potrivit prevederilor Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.599/2009, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 876/2009, prin care s-a decis utilizarea aplicaţiei EMCS-RO de control a mişcărilor cu produse accizabile în regim suspensiv, în locul aplicaţiei RO-DAI utilizată până în prezent.

Aplicaţia EMCS-RO este bazată pe transmiterea electronică a datelor, structurate în conformitate cu standardele agreate la nivelul Uniunii Europene. Mesajele transmise prin sistemul EMCS-RO nu înlocuiesc documentele pe suport de hârtie şi formalităţile care se efectuează potrivit art. 187 alin. (2) şi (3) din Codul Fiscal.

Emiterea, transmiterea şi închiderea unui document administrativ de însoţire (DAI) este obligatorie atât pe suport de hârtie, cât şi informatic. În mişcarea produselor accizabile în regim suspensiv de accize, locul de expediere este un antrepozit fiscal sau un birou vamal unde produsele au fost puse în liberă circulaţie, iar destinatarul este un operator economic autorizat să primească produse accizabile, o organizaţie scutită sau un loc unde produsele accizabile părăsesc teritoriul comunitar.

Accesul la aplicaţia EMCS-RO este acordat de Autoritatea Naţională a Vămilor. Sistemul electronic EMCS-RO permite monitorizarea în timp real a stării mişcărilor de produse accizabile în regim suspensiv.

Prin intrarea în vigoare a noului act normativ a fost abrogat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1.036/2008 privind aprobarea Instrucţiunilor de completare a DAI, utilizând aplicaţia RO-DAI, de urmărire a mişcărilor cu produse accizabile în regim suspensiv.

via – finantevalcea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!