Anularea inregistrarii in scopuri de TVA

0
377

Organele fiscale competente pot anula înregistrarea unei persoane în scopuri de TVA, dacă persoana nu era obligată să solicite înregistrarea sau nu avea dreptul să solicite înregistrarea în scopuri de TVA.
În acest sens orice persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA şi care în urma înregistrării respective desfăşoară exclusiv operaţiuni ce nu dau dreptul la deducere va solicita anularea înregistrării în termen de 10 zile de la încheierea lunii în care se desfăşoară exclusiv operaţiuni fără drept de deducere.

De asemenea, organele fiscale competente pot anula din oficiu înregistrarea unei persoane în scopuri de TVA în cazul persoanelor impozabile care figurează în lista contribuabililor declaraţi inactivi, precum şi a persoanelor impozabile aflate în inactivitate temporară, înscrisă în registrul comerţului, potrivit legii.

Anularea se va face în prima zi a lunii următoare celei în care persoana impozabilă a solicitat anularea înregistrării sau înregistrarea este anulată din oficiu de către organul fiscal competent.

După anularea înregistrării în scopuri de TVA, persoanele impozabile pot solicita înregistrarea în scopuri de TVA numai dacă încetează situaţia care a condus la scoaterea din evidenţă.

ARTICOLUL ESTE IN LEGATURA CU ACESTEA:
– Inregistrarea institutiilor publice in scopuri de TVA – link
– Valabilitatea inregistrarii in scopuri de TVA – link
– Posibilitati de inregistrare in scopuri de TVA – link

Sursa – finantevalcea.ro

Articolul precedentEfectuarea concediului de odihna
Articolul următorOMFP 3279/2009 – completare OMFP 2281/2009

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.