Scutirea de impozit pe profit in cazul profitului reinvestit – obiect, continut, aplicare

1
299

In cadrul măsurilor instituite în scopul reducerii efectelor crizei economice, a îndeplinirii obligaţiilor ce rezultă din acordurile încheiate cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, pentru susţinerea mediului de afaceri în vederea depăşirii dificultăţilor financiare şi relansării circuitului comercial, prin Legea nr. 329/05.11.2009, publicată în Monitorul Oficial nr. 761/09.11.2009, s-a adoptat ca facilitate fiscală, scutirea de impozit a profitului reinvestit.

Legea scuteşte de impozitare profitul reinvestit în producţia şi/sau achiziţia de echipamente tehnologice (maşini, utilaje şi instalaţii de lucru), astfel cum sunt prevăzute în subgrupa 2.1 “Echipamente tehnologice” din Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, folosite în scopul obţinerii de venituri impozabile, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 2.139/2004.
Profitul reinvestit reprezintă profitul contabil cumulat de la începutul anului, utilizat în acest scop în anul efectuării investiţiei.

Scutirea de impozit pe profit aferentă investiţiilor realizate se acordă în limita impozitului pe profit datorat pentru perioada respectivă.
Facilitatea se aplică până la 31 decembrie 2010 inclusiv.

Atenţie!

Pentru trimestrul IV 2009, respectiv perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2009, pentru aplicarea facilităţii se ia în considerare profitul contabil înregistrat începând cu data de 1 octombrie 2009 şi investit în activele menţionate mai sus produse şi/sau achiziţionate după aceeaşi dată.

Sursa – finantevalcea.ro

Articolul precedentOPANAF 1607/2009 – modificare OPANAF 101/2008 (text integral si model declaratie 101)
Articolul următorAspecte procedurale – in cazul scutirii de impozit a profitului reinvestit

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.