AcasăGeneralRazboiul intre noi si consultantii fiscali continua

Razboiul intre noi si consultantii fiscali continua

Iata ultimele precizari de la Direcţia de Comunicare a CECCAR – În legătură cu Comunicatul de presă al CCF facem precizarea că între titlul şi conţinutul comunicatului nu există nici o legătură, aşa zisele “precizări pentru a informa în mod corect atât opinia publică cât şi pe membrii CECCAR” fiind de fapt dezinformări menite să menţină în continuare o stare de confuzie creată de confiscarea accesului la una din activităţile care formează profesia contabilă şi este implicită titlului profesional de expert contabil: consultanţa fiscală.

Hotararea la care se refera ambele comunicate o gasiti aicilink

Si iata si comunicatul CCF:

Expertii contabili sunt obligati, in continuare, sa sustina examenul pentru dobandirea calitatii de consultant fiscal. In ultima perioada, in presa, au aparut o serie de articole rezultate in urma interviurilor cu diverse persoane, membri in structurile de conducere ale CECCAR, prin care s-a lansat in mod eronat ideea ca expertii contabili nu mai sunt obligati sa sustina examenul pentru dobandirea calitatii de consultant fiscal.

Camera Consultantilor Fiscali (CCF) doreste sa faca o serie de precizari pentru a informa in mod corect, atat opinia publica cat si pe membrii CECCAR, cu privire la aceasta problema. In prezent, in discutiile cu reprezentantii mass-media dar si cu proprii membri, reprezentantii CECCAR fac publica decizia Curtii de Apel Bucuresti prin care se anuleaza alineatul 2 al art. 4 din Regulamentul de organizare si functionare a Camerei Consultantilor Fiscali, aprobat prin Hotărîrea 5/2007 a Consiliului Superior al Camerei Consultantilor Fiscali. Din pacate, acestia omit sa precizeze ca aceasta decizie se afla in momentul de fata in recurs, pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar aceasta instanta nu a pronuntat pana in prezent o decizie definitiva si irevocabila.

In acest sens, dorim sa amintim ca, pana la aceasta data, CCF a castigat in instantele judecatoresti din Bucuresti si Bacau, prin decizii definitive si irevocabile, toate actiunile formulate de expertii contabili avand ca obiect inscrierea in Registrul Consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala a unor experti contabili, fara ca acestia sa aiba calitatea de consultant fiscal potrivit dipozitiilor OG 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitãtii de consultantã fiscalã.

Camera Consultantilor Fiscali din Romania este membru cu drepturi depline in cadrul Confederatiei Fiscale Europene si este datoare a mentine un nivel ridicat al calitatii profesionale, motiv pentru care membrii nostri sunt acceptati strict pe criterii de competenta profesionala si in niciun caz pe criterii cantitative, conform prevederilor OG 71/2001 privind organizarea activitatii de consultanta fiscala, aprobata prin legea 198/2008 cu modificarile si completarile ulterioare.

Dorim sa amintim aici si faptul ca, din acelasi motiv, CCF a autorizat si autorizeaza in prezent inclusiv consultantii fiscali care au dobandit aceasta calitate in una din tarile membre ale UE, si sunt membrii ai organizatiilor profesionale de profil din tarile de rezidenta.

IN CONCLUZIE – mai asteptam putin. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!