AcasăTVA - modificari si noutatiProcedura de cesionare, compensare, restituire in cazul cesiunii drepturilor de restituire a...

Procedura de cesionare, compensare, restituire in cazul cesiunii drepturilor de restituire a TVA

In vederea impulsionării acţiunilor de rambursare a TVA şi a deblocării situaţiei care a condus la întârzieri în restituirea TVA, în baza prevederilor art. 30 din Codul de Procedură Fiscală (CPF), ANAF a elaborat procedura de cesionare a drepturilor de restituire a TVA.

La cedent se realizează toate compensările legale posibile cu obligaţiile sale restante. Obiect al cesiunii sunt doar sumele rămase efectiv de restituit contribuabilului cedent.
La cesionar se realizează toate compensările legale posibile cu obligaţiile sale restante la bugetul general consolidat. În situaţia în care obligaţiile bugetare restante ale cesionarului sunt mai mari decât dreptul de restituire cesionat, se realizează imediat compensarea integrală. Dacă după compensarea integrală cu obligaţiile restante ale cesionarului rămân încă drepturi de restituit acestuia, diferenţa rămasă se restituie conform procedurii de selecţie naţională a deconturilor ce urmează a fi rambursate

Baza legală:
– OPANAF nr. 1.308/2009 privind unele măsuri pentru soluţionarea deconturilor cu sume negative de TVA cu opţiune de rambursare, precum şi pentru stingerea prin compensare sau restituire a sumelor reprezentând taxă pe valoarea adăugată aprobată prin decizia de rambursare, art. 30 alin. (1) şi (2), art. 122 alin. (1) lit. a), art. 117 Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

ARTICOLUL ESTE IN DIRECTA LEGATURA CU URMATOARELE – LINK SI LINK

Sursa – http://www.finantevalcea.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!