AcasăDeclaratii fiscaleTermenul de depunere a declaratiei de mentiuni cu privire la TVA in...

Termenul de depunere a declaratiei de mentiuni cu privire la TVA in cazul achizitiilor intracomunitare

Astfel, persoanele impozabile care sunt obligate să îşi schimbe perioada fiscală trebuie să depună la organul fiscal competent „Declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România”, formular 092 – link, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la finele lunii în care intervine exigibilitatea achiziţiei intracomunitare care generează această obligaţie şi va utiliza ca perioadă fiscală luna calendaristică.
Declaraţia de menţiuni se depune fie direct la registratura organului fiscal competent, fie la poştă, prin scrisoare recomandată.

Sancţiuni

– Depunerea cu întârziere a declaraţiei de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale, respectiv peste termenul de maximum 5 zile lucrătoare de la finele lunii în care a intervenit exigibilitatea achiziţiei intracomunitare, constituie contravenţie potrivit art. 219 alin. (1) lit. a) din Codul de Procedură Fiscală şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei, pentru persoanele juridice.
– Depunerea cu întârziere a deconturilor de TVA constituie contravenţie potrivit art. 219 alin (1) lit. b) din Codul de Procedură Fiscală şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 lei, pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei, pentru persoanele juridice.

Baza legală:
– Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 249/2009;
– Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1.165/2009 privind aprobarea Procedurii de actualizare a vectorului fiscal pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 371/2009;
– Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1.166/2009 privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui ANAF nr. 1.746/2008 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 300 -„Decont de taxă pe valoarea adăugată”, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 371/2009.

Sursa – finantevalcea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!