AcasăNewsS-au eliminat unele taxe si tarife nefiscale

S-au eliminat unele taxe si tarife nefiscale

Executivul a adoptat, în şedinţa de ieri, reducerea, comasarea şi anularea un număr de 102 taxe şi tarife nefiscale, din totalul de 491 taxe existente. Astfel s-au emis acte normative adoptate prin ordonanţe, hotărâri de guvern şi ordine ale miniştrilor pentru anularea, comasarea sau desfiinţarea a 102 taxe. Potrivit şefului Guvernului, mai există 84 de taxe care vor fi reduse sau comasate prin ordine ale miniştrilor şi care vor fi puse pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri.
S-au comasat taxele vizând eliberarea certificatului vizând stagiul de cotizare şi a punctajului anual realizat în sistemul public de pensii, tariful de eliberare la cerere a asiguraţilor sau a angajatorilor a adeverinţelor de stagiu de cotizare necesare obţinerii certificatelor, eliberarea la cerere a asiguraţilor a adeverinţelor care atestă calitatea sau venitul asigurat şi eliberarea adeverinţelor care conţin informarea necesară executării silite. Toate aceste patru tarife şi una dintre taxe, practic, s-au cumulat într-una singură, într-un tarif unic.
Un alt exemplu – s-a eliminat total tariful referitor la cheltuielile de autorizare şi reautorizare a personalului de specialitate în construcţii. Era un tarif vizând, funcţie de anumiţi parametri, de la 1,5 milioane de lei vechi până la 750.000 de lei vechi, s-a eliminat complet. De asemenea, un alt tarif eliminat complet este cel ce viza evaluarea documentaţiei tehnice pentru dispozitive medicale, pentru diagnostic în vitro, etc.
Un alt tarif care a fost eliminat, substanţial ca nivel între 200 şi 400 de euro, este cel referitor la activităţi specifice biroului de încercări, modificarea certificatului de înregistrare a dispozitivului medical, avizarea sanitară şi notificarea substanţelor şi produselor noi.
Alte exemple de tarife eliminate – cele legate de analiza documentaţiei şi modificarea de autorizaţii şi licenţe, cele legate de atestarea de competenţe pentru elaborarea studiilor meteorologice sau climatologice, avizarea amplasamentului unui noi unităţii meteorologice cu instalaţiile aferente, avizarea studiilor de fundamentare climatologică.
Tot în cadrul eliminării de tarife se pot menţiona şi cele legate de servicii specifice prestate pe bază de contract unde exista un tarif cuprins între 0,22 şi 1.300 de euro pentru serviciu sau pentru perioadă de timp, acesta fiind eliminat complet.

sursa – gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!