AcasăNewsModificare nivel rata dobanda pentru imprumuturi in valuta

Modificare nivel rata dobanda pentru imprumuturi in valuta

Pentru determinarea profitului impozabil, începând cu anul fiscal 2009, nivelul ratei dobânzii pentru împrumuturile în valută va fi de 8%, a stabilit Guvernul, printr-o Hotărâre adoptată în şedinţa de alaltaieri. Executivul a aprobat un act normativ pentru modificarea pct.70¹ din Normele metodologice de aplicare a legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.44/2004.

Promovarea actului normativ adoptat de Guvern este determinată de necesitatea actualizării datelor cu caracter fiscal, în conformitate cu prevederile art.23 alin. 5, lit.b din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal cu modificările şi completările ulterioare, conform cărora, în cazul împrumuturilor obţinute de la alte entităţi decât instituţii de credit române sau străine, instituţii financiare nebancare şi alte organizaţii similare, respectiv pentru împrumuturile obţinute de la societăţi din grup, acţionari, asociaţi, etc., nivelul ratei dobânzii pentru împrumuturile în valută obţinute de persoane juridice se actualizează prin Hotărâre a Guvernului. Pentru determinarea profitului impozabil începând cu anul fiscal 2007, nivelul ratei dobânzii pentru împrumuturile în valută era de 7%.
Astfel, în contextul ultimelor evoluţii economice şi pentru a susţine mediul de afaceri este necesară extinderea deductibilităţii dobânzilor la împrumuturile obţinute de la societăţi din grup, acţionari, asociaţi, care potrivit legislaţiei în vigoare sunt limitate de un nivel de 7%. Dobânzile la împrumuturile obţinute de la instituţii de credit române sau străine, instituţii financiare nebancare şi alte organizaţii similare sunt integral deductibile.

sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!