AcasăGeneralDespre depunere bilant - la Ministerul Finantelor si Registrul Comertului

Despre depunere bilant – la Ministerul Finantelor si Registrul Comertului

Pe grupul contacafe_club – membrii nostrii au purtat o discutie interesanta pe tema depunerii bilantului la 31.12.2008, mai exact s-a discutat despre intaietatea la depunere intre Ministerul Finantelor si ONRC.
Eu de fiecare data am depus bilantul intai la MF si apoi la ONRC-ul local, pentru ca odata cu deplasarea la ONRC mi se verifica si daca am stampila de inregistrare de la MF, desi Legea societăţilor comerciale nr. 31/1990 (art. 185) revizuită spune:

UPDATE 2012 – ARTICOLE SI MODELE DOCUMENTE NECESARE PENTRU CORECTA ALCATUIRE A DOSARULUI DE BILANT LA 31.12.2011 – CLICK AICI

„situaţiile financiare anuale se depun spre publicare la ORC, în termen de 15 zile de la data adunării generale, însoţite de raportul administratorilor, raportul cenzorilor sau al auditorilor financiari, precum şi de procesul-verbal al adunării generale, în condiţiile prevăzute de Legea contabilităţii nr. 82/1991.

Si conform L441/2006 Art. III. (3) De la data de 1 ianuarie 2007, situatiile financiare anuale , vor fi depuse numai la oficiul registrului comertului…”

DETALII DEPUNERE BILANTURI IN 2010
CLICK AICI

Dar avand in vedere si L82/1991 (actualizata) reprezinta contraventii :

„nerespectarea reglementarilor emise de Ministerul Finantelor Publice cu privire la:
d1) depunerea la unitatile teritoriale ale Ministerului Economiei si Finantelor a situatiilor financiare anuale;
f) nedepunerea declaratiei din care sa rezulte ca persoanele prevazute la art. 1 nu au desfasurat activitate;
g) publicarea situatiilor financiare anuale, potrivit legii.

amendă de la 1.000 RON la 3.000 RON, dacă perioada de întârziere pentru depunerea situaţiilor financiare este cuprinsă între 15 şi 30 de zile lucrătoare….”

In concluzie, nu cred ca este importanta ordinea (sau poate in unele judete fiecare institutie unde depunem conditioneaza acceptarea depunerii de prezenta stampilei de inregistrare de la cealalta institutie), dar imperativ necesar este sa le depunem si la MF si la ONRC ca sa nu fie probleme.

Multumiri membrilor grupului pentru suportul legislativ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!