AcasăGeneralcomunicat important ONRC

comunicat important ONRC

Oficiul National al Registrului Comertului informeaza comerciantii ca la data de 25 aprilie 2009 expira termenul pana la care se mai poate exercita dreptul de optiune pentru continuarea activitatii comerciale în una din formele prevăzute de Ordonanta de urgentă nr. 44 din 25 aprilie 2008, privind desfasurarea activitătilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale si întreprinderile familiale. Prevederea se adreseaza persoanelor fizice si asociatiilor familiale autorizate si înregistrate în registrul comertului, în temeiul unor acte normative anterioare ordonantei de urgentă mai sus mentionata.

Dupa aceasta data, vor fi radiate, fara nici o alta formalitate, din registrul comertului, cu consecintele ce decurg din această operatiune, conform legislatiei în vigoare, toate persoanele fizice si asociatiile familiale autorizate înregistrate în registrul comertului în temeiul unor acte normative anterioare Ordonantei de urgentă nr. 44/2008 si care nu si-au exercitat dreptul de optiune prevăzut de ordonanta de urgentă mai sus menţionată.

Din punct de vedere statistic la nivelul municipiului Bucuresti, sunt asteptati peste 20.000 de comercianti care trebuie sa opteze pentru continuarea desfasurarii activitatii in una din formele prevăzute de noul act normativ. In cele 8 luni de la intrarea în vigoare a ordonantei de urgentă s-au prezentat la nivelul municipiului Bucuresti doar 2.000 de comercianti.

In acest context, Oficiul National al Registrului Comertului ii informeaza pe toti cei interesati că termenul în care pot opta pentru continuarea activitătii în una din formele prevăzute de ordonanta de urgentă este de 5 luni. De asemenea, procedurile de înregistrare în registrul cometului instituite prin aceasta ordonanta permit efectuarea înregistrărilor cu costuri si termene mult diminuate fată de procedura anterioară.

sursa – onrc.ro


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura