consultare on-line – legislatie TVA

5
168

Comisia Europeană a lansat o consultare publică online, urmărind ca finalitate obţinerea de feedback din partea mediului de afaceri, asupra necesităţii de revizuire a legislaţiei existente în materia facturării TVA.
Consultarea se bazează pe un studiu ce va fi finalizat pentru Comisie în toamna acestui an şi care se concentrează pe patru segmente ale facturării: cerinţa de a emite o factură, conţinutul facturii, facturarea electronică şi arhivarea facturilor. Studiul analizează poverile suportate de mediul de afaceri în vederea conformării cu reglementările în vigoare, precum şi necesitatea statelor membre de a controla în mod eficient TVA. Pe baza acestei analize, a fost transmis Comisiei un proiect de raport, care cuprinde recomandări pentru modificarea directivei 112/2006 şi care se constituie ca anexă la documentul de consultare.
Părţile interesate pot transmite observaţii pâna la cel târziu 19 septembrie a.c. la [email protected]
Mai multe informaţii despre documentul de consultare pot fi găsite pe siteul Comisiei Europene.

via

Articolul precedentRevista ‘Practici contabile’
Articolul următorHG 742/2008 – organizare si functionare cazier fiscal

5 COMENTARII

  1. Buna ziua!
    Am o firma din 2006 care nu a avut nicioadata activitate. Acum vreau sa o radiez. In tot acest timp am depus trimestrial declaratiile 100 si 300, iar o data la 6 luni (in Iulie si Ianuarie) declaratie pe propria raspundere ca firma nu a avut activitate.
    Mai este necesar sa depun un bilant contabil, sau este suficient pt radiere?
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.