AcasăGeneralSe modifica Codul Fiscal (Legea nr. 571/2003)

Se modifica Codul Fiscal (Legea nr. 571/2003)

Modificările operate vizează corelarea legislaţiei romaneşti cu cea europeană, astfel:

1. Regimul de impunere a dividendelor către societăţile rezidente în statele membre ale UE – De la 1 ianuarie 2009, cota de impunere a dividendelor pentru persoanele juridice nerezidente se reduce de la 16% la 10%. Atât persoanele juridice rezidente cât şi cele nerezidente vor plăti de la 1 ianuarie 2009 o cota de 10% asigurându-se astfel egalizarea tratamentului fiscal.

2. Regimul fiscal aplicabil autoturismelor de teren din producţia internă – De la 1 ianuarie 2009 se elimină caracterul discriminatoriu de impozitare pentru autoturismele de teren indiferent de originea producătorului. Impozitarea se va face în funcţie de capacitatea cilindrică a autoturismelor la nivelul prevăzut de legea în vigoare.

3. În domeniul impozitului pe profit – Majorarea perioadei de recuperare a pierderii fiscale de la 5 la 7 ani pentru pierderea fiscală realizată începând cu anul 2009. Guvernul a luat această măsură având în vedere că există domenii de activitate în care înfiinţarea şi dezvoltarea unei afaceri necesită o perioadă mai lungă de timp până la înregistrarea veniturilor din exploatare.

4. În domeniul impozitului pe venit – Întrucât titlurile de stat şi obligaţiile emise de unităţile administrativ-teritoriale sunt instrumente ale datoriei publice guvernamentale şi locale, dobânda aferentă acestora şi veniturile din impozitare, Guvernul a decis să fie venituri neimpozabile. În acest fel va avea loc o creştere a cheltuielilor datoriei publice.

sursa

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!