AcasăGeneralun nou instrument online privind sistemele de taxe din ţările UE

un nou instrument online privind sistemele de taxe din ţările UE

Care sunt taxele aplicate în ţările Uniunii Europene? Cei interesaţi de acest subiect – cetăţeni, oameni de afaceri, experţi, jurnalişti – se pot informa de acum consultând un nou instrument online, “Taxes in Europe”, pus la dispoziţie de Comisia Europeană, la adresa http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxinv/welcome.do.
Există şi un manual pentru utilizatorii acestui instrument, la adresa http://ec.europa.eu/taxation_customs/resources/documents/taxation/gen_info/info_docs/tax_inventory/search_tool_user_manual_en.pdf

Având o interfaţă de căutare simplă, “Taxes in Europe” oferă gratuit informaţii despre aproximativ 500 de taxe aplicate la ora actuală în statele membre precum şi despre veniturile generate la buget de fiecare dintre aceste taxe, conform datelor transmise Comisiei Europene de către autorităţile naţionale în domeniu.

Un avantaj deosebit al noului instrument este acela că oferă şi posibilitatea comparării sistemelor de taxe din ţările Uniunii Europene.

Ce informaţii pot fi obţinute cu ajutorul acestei baze de date?

Pentru fiecare taxă în parte, “Taxes in Europe” oferă informaţii referitoare la baza sa legală, baza de calcul, principalele exceptări de taxe, tarifele aplicabile, clasificarea economică şi statistică, precum şi veniturile generate la buget.

Pot fi obţinute informaţii despre taxele cele mai importante în raport cu veniturile generate la buget, inclusiv date referitoare la impozitul pe venit pentru persoane fizice, impozitul pe venit pentru persoane juridice, taxa pe valoarea adăugată (TVA) şi accize. Pot fi obţinute, de asemenea, informaţii legate de contribuţiile la sistemele naţionale pentru protecţie socială.

Taxele şi tarifele vamale nu sunt însă cuprinse în această bază de date, ele fiind incluse într-o altă bază de date specială pusă la dispoziţie de către Comisia Europeană, TARIC, care poate fi consultată, de asemenea, online, la adresa http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/en/tarhome.htm .

Baza de date “Taxes in Europe” va fi actualizată în fiecare an, iar în viitorul apropiat va include informaţii referitoare la sistemele de taxare din alte patru state membre care la ora actuală nu figurează în această bază de date. Este vorba despre Cipru, Irlanda, Malta şi Portugalia.

sursa – www.gov.ro – eu-ro newsletter

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!