AcasăGeneralconsultari pentru actualizarea nomenclatorului Clasificarea Ocupatiilor din Romania

consultari pentru actualizarea nomenclatorului Clasificarea Ocupatiilor din Romania

Avand in vedere numeroasele sesizari primite de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, in legatura cu inadvertentele aparute in utilizarea nomenclatorului Clasificarea Ocupatiilor din Romania, se impune consultarea tuturor utilizatorilor in vederea actualizarii.

Transformarile ce au loc in economia si piata muncii din Romania, datorate in principal progresului tehnologic au condus atat la aparitia de ocupatii noi, cat si la redenumirea celor existente si chiar la disparitia unor ocupatii. Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES) are in atributii sarcina de a actualiza periodic, Clasificarea Ocupatiilor din Romania – Clasificarea Ocupatiilor din Romania (impreuna cu Institutul National de Statistica), nomenclator unitar al ocupatiilor realizat in Romania, care a fost elaborat pentru alinierea la standardele internationale ale Uniunii Europene (ISCO – 88 COM) si ONU (ISCO – 88).

Actualizarea COR- lui se face in baza Procedurii de actualizare aprobata prin ordinul comun al Ministrului Muncii si Solidaritatii Sociale nr. 270/2002 si al Presedintelui Institutului National de Statistica nr. 273/2002, publicat in Monitorul oficial nr.531/2002 Partea I, care poate fi accesata la adresa http://www.mmssf.ro/website/ro/legi/ocupare/ordin270_2002.pdf

Conform acestei proceduri, actualizarea COR se face din initiativa utilizatorilor (a organelor administratiei publice centrale si locale, unitatilor bugetare, agentilor economici, indiferent de forma de proprietate, organizatiilor patronale, sindicale, profesionale si politice, fundatiilor, asociatiilor, persoanelor fizice si juridice).

Cererile pentru actualizarea COR insotite de documentatia necesara se transmit la MMFES – Directia Programe si Strategii Forta de Munca si se solutioneaza in termen de 30 de zile de la data inregistrarii acestora.
In cadrul MMFES a fost constituit un Grup de lucru responsabil pentru actualizarea COR prin ordin al ministrului muncii.

Avand in vedere cele prezentate, solicitam pe aceasta cale, propuneri din partea tuturor utilizatorilor COR din toate domeniile de activitate. Propunerile trebuie argumentate potrivit Procedurii de actualizare si transmise pana la sfarsitul lunii iunie a.c.

Sursa: MMFES
si www.ccib.ro – newsletter eurojurnal

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!