AcasăGeneralcasele de pariuri vor sa fie taxate dupa sistemul pausal

casele de pariuri vor sa fie taxate dupa sistemul pausal

Casele de pariuri din Romania militeaza pentru introducerea sistemului de taxare pausal de catre stat, ceea ce presupune aplicarea unei taxe fixe pe numarul de agentii deschise. Daca Ministerul de Finante ar fi de acord cu aceasta initiativa, casele de pariuri ar fi avantajate pentru ca li s-ar permite „sa traiasca”, apreciaza jucatorii de pe piata. In prezent, sistemul de taxare presupune ca book-makerii sa prezinte Finantelor un plan de afaceri in care sa estimeze ce cifra de afaceri vor realiza in decursul unui an, iar statul le pretinde taxa de licenta, insemnand plata a 5% din incasarile estimate care se realizeaza anticipat la inceputul anului.
„Practic, in acest fel, noi creditam statul, ceea ce nu ni se pare corect, pentru ca nu ne lasa sa traim, mai ales ca, pana acum am platit doar taxa pe pierdere, pentru ca nu am inregistrat profit in niciun an de la infiintare din cauza sistemului draconic de taxare al statului”, ne spune Liviu Popovici, vicepresedintele Romanian Bookmakers si director general Stanleybet.
Acesta enumera si cateva dintre avantajele care, in opinia organizatiei pe care o reprezinta, ar fi atat in avantajul ei, cat si al statului roman. Astfel, in conditiile unui sistem de taxare de tip pausal nu ar mai fi nevoie de tiparirea biletelor de pariuri la Imprimeria Nationala (in prezent obligatorie), si n-ar mai fi absolut necesara utilizarea unei case fiscale de marcat. De asemenea, ar fi anulate cheltuielile de negociere cu Imprimeria Nationala, „destul de insemnate”, din aprecierea lui Popovici. Toate acestea ar presupune o economie „de sute de mii de euro lunar”.

„MF este si jucator si arbitru”

Romanian Bookmakers a inaintat o cerere catre Finante, prin care solicita un audit al unei firme de prestigiu, platit cu banii organizatiei, care sa analizeze oportunitatea introducerii unui astfel de sistem de taxare, insa pana acum nu s-a primit niciun feed-back de la minister. Minister care, spune Popovici este „si jucator si controlor pe piata prin faptul ca administreaza LN si in acelasi timp este si instrumentul de control al pietei”. Catalin Doica, secretar de stat in cadrul MF, insarcinat cu domeniul jocurilor de noroc, a fost sunat timp de mai multe zile pentru o opinie, dar a refuzat sa raspunda la telefon.
Romanian Bookmakers se declara, de altfel, foarte deranjata de conditiile de piata care, spun ei, avantajeaza Loteria Nationala cu al sau Pariloto. „Noi suntem obligati sa tiparim biletele de pariuri doar la Imprimeria Nationala, in schimb loteria poate tipari oriunde vrea si la cele mai bune preturi. De asemenea, Loteria prin Pariloto nu este licentiata sa desfasoare activitatea de pariuri si, totusi, o face, iar prin neplata taxei de licenta beneficiaza de avantaje comparative de pret. Nici case de marcat n-au”, sustine Popovici. Contactata de Curierul National, Liliana Ghervasuc, managerul LN l-a contrazis pe Popovici, sustinand ca toate agentiile Loto unde se fac si pariuri dispun de casa de marcat fiscala si dau bon fiscal. In ceea ce priveste acuzatiile ca ar fi un competitor neloial,
Ghervasuc a precizat ca fondurile pe care le incaseaza Loteria se duc in parte, pentru sustinerea proprie. In plus, managerul LN a declarat ca biletele Pariloto se tiparesc in tipografia proprie. Stanleybet vrea sa ajunga la sfarsitul acestui an la 150 de agentii la nivel national, de la 114 cate are in prezent. Extinderea va viza provincia si, in special, zona de vest a tarii, intrucat Bucurestiul este deja acoperit in mare masura. Romanian Bookmakers reprezinta Asociatia Organizatorilor de pariuri din Romania si are in componenta cinci membri: Stanleybet, Astra Bettings, Wettpunkt, Global si Mozart.

sursa – www.curierulnational.ro


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura