AcasăGeneralproiect cu privire la cazierul fiscal

proiect cu privire la cazierul fiscal

Proiectul Ordinului ministrului economiei si finantelor privind aprobarea modelului si continutului formularisticii necesare pentru solicitarea si comunicarea datelor inscrise in cazierul fiscal.

Avand in vedere cresterea semnificativa a numarului de solicitari de eliberare a certificatului de cazier fiscal, a aparut ca necesara actualizarea formularelor utilizate in activitatea de prelucrare a datelor cuprinse in cazierul fiscal, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 40/2003.

Astfel, la nivelul Ministerului Economiei si Finantelor se va organiza cazierul fiscal national, prin care se va tine evidenta contribuabililor pe intreg teritoriul Romaniei. Totodata, la nivelul directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti si a Directiei generale de administrare a marilor contribuabili, se va organiza cazierul fiscal local, prin care se va tine evidenta contribuabililor care au domiciliul fiscal in raza teritoriala a acestora sau sunt inregistrati in evidentele lor fiscale.

Formularele privind ”Cerere de eliberare a certificatului de cazier fiscal”, ”Cerere de rectificare a datelor inscrise in cazierul fiscal” si ”Certificat de cazier fiscal”, se vor distribui gratuit, la solicitarea contribuabililor si se vor edita informatic.

”Fisa de inscriere in cazierul fiscal” si ”Fisa de actualizare a inscrierilor in cazierul fiscal” se vor completa si edita numai cu ajutorul programului de asistenta.

Precizam ca, la informatiile referitoare la cazierul fiscal vor avea acces numai persoanele desemnate din cadrul birourilor pentru gestionarea cazierului fiscal.

sursa – www.gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!