AcasăGeneralreglementari contabile

reglementari contabile

Guvernul a aprobat modificarea si completarea Legii contabilitatii nr. 82/1991, sub aspectul reglementarilor contabile aplicabile si al modalitatii de raportare.


Potrivit proiectului de lege, raspunderea pentru aplicarea necorespunzatoare a reglementarilor contabile revine directorului economic, contabilului-sef sau altei persoane imputernicite sa indeplineasca aceasta functie, impreuna cu personalul din subordine.


In cazul in care contabilitatea este condusa pe baza de contract de prestari de servicii, incheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestora.


Prin proiectul de lege se prevede posibilitatea modificarii duratei de pastrare a registrelor de contabilitate si a documentelor justificative. Prin ordin al ministrului finantelor publice, se pot stabili registrele de contabilitate si documentele justificative care se pastreaza timp de cinci ani.


Proiectul de lege prevede corelarea termenelor de depunere la organele teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, a situatiilor financiare cu noile prevederi ale Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale. Au fost stabilite persoanele juridice care depun situatiile financiare la MFP, avand in vedere ca societatile vor depune situatiile financiare numai la Oficiul registrului comertului, potrivit Legii nr. 26/ 1990 privind registrul comertului, cu modificarile si completarile ulterioare.


Pentru societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, termenele pentru depunerea situatiilor financiare anuale la unitatile teritoriale ale MFP sunt de 150 de zile, iar pentru celelalte persoane care intra sub incidenta legii, termenul este de 120 de zile.

via – www.tribunaeconomica.ro – newsletter

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!