AcasăImpozite/Taxesi aceeasi stire despre tva, dar de la altii

si aceeasi stire despre tva, dar de la altii

Firmele care deruleaza importuri (din tari non-UE) vor plati, din nou TVA aferent in vama.

Cele care deruleaza operatiuni intracomunitare vor depune o garantie in vama a TVA, potrivit unei propuneri a Finantelor, ca urmare a diminuarii incasarilor bugetare si a cresterii evaziunii fiscale. Potrivit Ministerului, aceasta masura nu-i va afecta pe importatorii care in anul anterior au derulat importuri cu valori semnificative si indeplinesc criteriile pentru a obtine certificat de amânare a platii TVA.

„Ministerul Finantelor Publice propune aceasta masura pe baza informatiile furnizate de Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala intrucât, modificarea de la 1 ianuarie 2007 a Codului Fiscal, care a eliminat sistemul de plata la vama a TVA pentru importurile din statele non-UE a dus la cresterea evaziunii fiscale, intrucât aceasta masura de relaxare fiscala a fost exploatata de unii importatori in interes propriu si in defavoarea bugetului de stat, situatie ce impune luarea unor masuri urgente”, se arata intr-un comunicat de presa.
Ministerul Finantelor Publice mai propune introducerea garantarii in vama a taxei pe valoarea adaugata, pana la prezentarea dovezii ca bunurile au fost livrate intr-un alt stat membru, pentru ca exista pericolul ca bunurile importate in regim de scutire de TVA, care urmeaza sa fie livrate intr-un stat UE, sa nu ajunga la destinatie ci sa fie plasate in economia subterana.
Romania are cel mai scazut nivel al veniturilor bugetare ca pondere in Produsul Intern Brut, circa 29%, dintre toate cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene.

sursa – evenimentul zilei – www.evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!