AcasăVen-CheltObligaţiile fiscale declarate prin utilizarea Formularului 112, se achită prin utilizarea a...

Obligaţiile fiscale declarate prin utilizarea Formularului 112, se achită prin utilizarea a două ordine de plata pentru trezoreria statului

Obligaţiile fiscale declarate de contribuabili prin utilizarea formularului 112 – „Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1397/2010 – text integral – se achită prin utilizarea a două ordine de plată pentru trezoreria statului, după cum urmează:

A. Prin virarea în contul unic 20.47.01.01 “Venituri ale bugetului de stat – sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire”, a impozitelor pe venit prevăzute în Anexa nr.2 la Hotărârea Guvernului nr. 1397/2010, la următoarele poziţii:

– 1 – Impozitul pe veniturile din salarii;
– 27 – Impozit pe veniturile din pensii;
– 28 – Impozit pe veniturile din drepturi de autor şi drepturi conexe, definite potrivit art. (7) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare;
– 29 – Impozit pe veniturile rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor încheiate potrivit Codului civil.

B. Prin virarea în contul unic 55.02 “Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire”, a celorlalte obligaţii fiscale reprezentând contribuţii sociale prevăzute în Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1397/2010.

sursa – anaf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!