AcasăTVA - modificari si noutatiDeclarare servicii poștale contra ramburs - ce a adus nou OPANAF nr....

Declarare servicii poștale contra ramburs – ce a adus nou OPANAF nr. 1644/2022 (info oficial ANAF)

Având in vedere ca, in Monitorul Oficial nr. 926 din 21 septembrie 2022, a fost publicat Ordinul Presedintelui AGENȚIEI NAȚIONALE DE ADMINISTRARE FISCALĂ Nr. 1.644 din 13 septembrie 2022 – privind declararea serviciilor de trimitere contra ramburs efectuate de către furnizorii de servicii poștale pe teritoriul național și pentru aprobarea modelului, conținutului și a modalităților de depunere pentru declarația informativă privind trimiterile poștale contra ramburs efectuate de către furnizorii de servicii poștale pe teritoriul național – va supunem atentiei un info oficial cu privire la acesta – multumita AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii informatiilor).

Potrivit prevederilor art. 59 alin. (2^1) din Codul de procedură fiscală, în scopul asigurării conformării fiscale, furnizorul de servicii poştale de trimitere contra ramburs este obligat, sub rezerva respectării inviolabilităţii secretului corespondenţei, să furnizeze lunar organului fiscal central informaţii referitoare la trimiterile poştale care au ca particularitate achitarea de către destinatar expeditorului, prin intermediul reţelei poştale, a contravalorii bunului care face obiectul trimiterii poştale înregistrate.

PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI.

Prin ordin, se aprobă modelul şi conţinutul formularului 395 “Declaraţie informativă privind trimiterile poştale contra ramburs efectuate de către furnizorii de servicii poştale pe teritoriul naţional”.

Prevederile ordinului se aplică pentru trimiterile poştale contra ramburs efectuate pe teritoriul naţional începând cu luna următoare de la împlinirea unui termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului (prima raportare va fi depusă până în ultima zi calendaristică a lunii ianuarie 2023 pentru trimiterile poștale aferente lunii decembrie 2022).

Formularul 395 se completează şi se depune de către persoanele autorizate pentru activitatea de furnizare a serviciilor poştale, pentru trimiterile poştale contra ramburs efectuate pe teritoriul naţional.

Termen de depunere: lunar, până în ultima zi calendaristică a lunii următoare perioadei de raportare.

Mod de depunere: prin mijloace electronice de transmitere la distanţă (fişier PDF, cu fişier xml ataşat).

În situaţia în care nu au fost înregistrate operaţiuni în perioada de raportare, se depune declaraţia completată doar cu câmpurile date de identificare ale furnizorului de servicii poştale şi ale reprezentantului legal/fiscal sau ale împuternicitului, după caz.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Livrările cuprinse în declaraţia informativă sunt cele care au fost livrate efectiv destinatarului în perioada de raportare, şi nu cele pentru care au fost emise documente de transport în perioada de raportare.

Vor fi raportate următoarele informații aferente livrărilor: număr și dată document de transport, valoare ramburs, denumire și cod fiscal expeditor, adresa de preluare a trimiterii, modalitate virare ramburs către expeditor (cont colector sau numerar), IBAN cont colector, denumire/nume şi prenume destinatar.

🔍 ALTE RESURSE UTILE – DIN ULTIMA PERIOADA: 🔍

✅ – HAI SA AJUTAM! – Solicitare sprijin pentru Asociația Literata. Va mulțumim anticipat tuturor!click aici

💡 – Declarație pentru alinierea la prevederile OG nr. 16/2022, pentru CIM part-time – model oficial (conform OMF nr. 1855/2022) 💡 – CLICK AICI
💡 – Tranzacțiile cu numerar, pentru anumite categorii de persoane – restricții (material 2022) – CLICK AICI
💡 – OG nr. 31/2022 – modificarea și completarea Codului de Procedură Fiscală – click aici

💡 – Codul Muncii sau Legea 53/2003 – versiunea actualizată la luna AUGUST a anului 2022 (editabil și gratuit) – click aici
💡 – Insp. Muncii – acordarea celor 200 de lei, luată in calcul la stabilirea indemnizației de concediu de odihnă sau medical – click aici
💡 – Act Adițional majorare salariu minim din 01.06.2022 – model UTIL pentru angajatorii ce vor da aplice (200 lei neimpozabili) – click aici
💡 – OUG nr. 67/2022 – modificarea și completarea art. 59 din CPF (200 lei la salariul minim … neimpozabili) – click aici
💡 – Calcul diurna deductibilă 2022 – fișier util pentru calcul corect (in fiecare lună) – click aici

💡 – Împuternicire (model 2022) – pentru înrolare/înregistrare in SPV a firmei/companiei/entității, cu semnătura electronică a contabilului – click aici
💡 – Împuternicire (model) – pentru înrolare/înregistrare in SPV a firmei/companiei/entității, cu semnătura electronică a contabilului – click aici
💡 – Împuternicire (procură specială) – MODEL – anexa pentru F 150 (declarații electronice) sau pentru SPV – click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Având in vedere ca, in Monitorul Oficial nr. 926 din 21 septembrie 2022, a fost publicat Ordinul Presedintelui AGENȚIEI NAȚIONALE DE ADMINISTRARE FISCALĂ Nr. 1.644 din 13 septembrie 2022 - privind declararea serviciilor de trimitere contra ramburs efectuate de către furnizorii...Declarare servicii poștale contra ramburs - ce a adus nou OPANAF nr. 1644/2022 (info oficial ANAF)
error: Conținutul este protejat !!