AcasăReglementari contabileModificări Cod Fiscal aduse de OG nr. 16/2022 - IMPOZITUL SPECIFIC UNOR...

Modificări Cod Fiscal aduse de OG nr. 16/2022 – IMPOZITUL SPECIFIC UNOR ACTIVITĂȚI, SISTEME MODERNE DE PLATĂ (POS)

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 716 din 15 iulie 2022, a fost publicata Ordonanța Guvernului nr. 16 din 15 iulie 2022TEXT ITNEGRAL – pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative și alte măsuri financiar-fiscal.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI – UN INFO OFICIAL (VIA AJFP DAMBOVITA – INSTITURTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (atentie si la resursele din articol).

PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI.

IMPOZITUL SPECIFIC UNOR ACTIVITĂȚI

Începând cu data de 1 ianuarie 2023 se abrogă Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri).

SISTEME MODERNE DE PLATĂ (POS)

A fost modificată Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată.

Persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi cu ridicata, precum şi cele care desfăşoară activităţi de prestări de servicii, care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 10.000 euro în echivalent lei, au obligaţia să accepte ca mijloc de plată cardurile de debit, de credit sau preplătite, prin intermediul unui terminal POS şi/sau al altor soluţii moderne de acceptare, inclusiv aplicaţii ce facilitează acceptarea plăţilor electronice.

Obligaţia de acceptare a cardurilor de debit se naşte începând cu trimestrul următor celui în care încasările din cursul anului respectiv au depăşit pragul de 10.000 euro. Cursul de schimb valutar pentru determinarea echivalentului în lei este cel comunicat de BNR în ultima zi a anului precedent.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 716 din 15 iulie 2022, a fost publicata Ordonanța Guvernului nr. 16 din 15 iulie 2022 - TEXT ITNEGRAL - pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative și alte măsuri...Modificări Cod Fiscal aduse de OG nr. 16/2022 - IMPOZITUL SPECIFIC UNOR ACTIVITĂȚI, SISTEME MODERNE DE PLATĂ (POS)
error: Conținutul este protejat !!