AcasăLegislatie actualizataOPANAF nr. 1172/2022 - modificare procedura sancțiuni internaționale (precizări oficiale si text...

OPANAF nr. 1172/2022 – modificare procedura sancțiuni internaționale (precizări oficiale si text integral – ANAF)

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 648 din 30 iunie 2022, a fost publicat Ordinul președintelui ANAF nr. 1172 din 28 iunie 2022 TEXT INTEGRAL AICI – privind modificarea și completarea anexei la Ordinul președintelui ANAF nr. 1984/2019 pentru aprobarea Procedurii privind modalitatea de ducere la îndeplinire a atribuţiilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în domeniul sancţiunilor internaţionale.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI – UN INFO OFICIAL (VIA AJFP DAMBOVITA – INSTITURTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (atentie si la resursele din articol).

PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI.

Prin O.U.G. nr. 202/2008 a fost reglementată modalitatea de punere în aplicare, la nivel naţional, a sancţiunilor internaţionale instituite prin:

– a) rezoluţiile Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite;
– b) regulamente, decizii, poziţii comune, acţiuni comune şi alte instrumente juridice ale Uniunii Europene.

ANAF este instituția desemnată pentru punerea în aplicare a sancţiunilor de blocare a fondurilor sau a resurselor economice.

Ca efect al măsurii de blocare, au fost afectate operațiuni și activități precum accesarea fondurilor necesare pentru continuarea activității, plata salariilor angajaților, plata utilităților, serviciilor, taxelor, contribuțiilor, costurilor comerciale etc.

Societățile supuse sancțiunilor au solicitat acordarea de derogări, respectiv deblocarea fondurilor și resurselor economice în condițiile Regulamentului (UE) nr. 269/2014 care permite acordarea deblocării în anumite condiții.

În esență Comisia Europeană a precizat că obiectivul final al măsurilor restrictive financiare de acest tip este ca persoana desemnată să nu beneficieze de fondurile și resursele supuse măsurii înghețării. În acest sens, dacă între persoana desemnată și entitatea controlată este instituit un set eficient de garanții (“firewall”), care să asigure că patrimoniul companiei nelistate este izolat de persoana desemnată, atunci entitatea își poate continua activitatea.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Prin urmare, a fost adoptată O.U.G. nr. 79/2022 prin care s-a reglementat posibilitatea de instituire a unui set eficient de garanții („firewall”), care să asigure că regimul sancționatoriu al UE nu este prejudiciat, în cazul acordării unor derogări, iar persoanele juridice din România să își poată continua activitatea.

Astfel, s-a creat un mecanism de control care să furnizeze garanții autorității competente, că persoana desemnată nu poate avea acces la fonduri sau resurse economice ale entității deținute sau controlate.

În contextul celor de mai sus, a fost necesară modificarea Ordinului președintelui ANAF nr. 1984/2019, astfel încât structurile de specialitate ale ANAF să aibă conferite noi atribuții determinate atât de instituirea sistemului de supraveghere, cât și de eventuala revocare a sistemului de supraveghere atunci când nu mai sunt respectate condițiile de instituire a măsurii.

🔍 ALTE RESURSE UTILE – DIN ULTIMA PERIOADA: 🔍

✅ – HAI SA AJUTAM! – Solicitare sprijin pentru Asociația Literata. Va mulțumim anticipat tuturor!click aici

💡 – OMF nr. 1528/2022 – procedură nouă de acordare a facilităților fiscale în domeniul construcțiilor – CLICK AICI
💡 – OMF nr. 1525/2022 – procedură pentru facilitățile fiscale în sectorul agricol și în industria alimentară – CLICK AICI
💡 – OUG nr. 106/2022 – acordare reduceri prețuri la benzină și motorină, amenzi E-Transport, etc. – CLICK AICI
💡 – OPANAF nr. 1190/2022 – procedura utilizare și funcționare sistem RO e-Transport – CLICK AICI
💡 – Codul Muncii sau Legea 53/2003 – versiunea actualizată la luna MAI a anului 2022 (editabil și gratuit) – click aici
💡 – Insp. Muncii – acordarea celor 200 de lei, luată in calcul la stabilirea indemnizației de concediu de odihnă sau medical – click aici
💡 – Act Adițional majorare salariu minim din 01.06.2022 – model UTIL pentru angajatorii ce vor da aplice (200 lei neimpozabili) – click aici
💡 – OUG nr. 67/2022 – modificarea și completarea art. 59 din CPF (200 lei la salariul minim … neimpozabili) – click aici
💡 – Calcul diurna deductibilă 2022 – fișier util pentru calcul corect (in fiecare lună) – click aici
💡 – ANAF (oficial) – informare privind cazurile semnificative constatate de inspecția fiscală în luna februarie 2022 – click aici
💡 – ANAF (nou) – informare privind cazurile semnificative constatate de inspecția fiscală în luna ianuarie 2022 – click aici
💡 – ANAF – principalele deficiențe constatate ca urmare a acțiunilor de control, precum și cele mai frecvente întrebări adresate de contribuabili în semestrul II (2021) – click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 648 din 30 iunie 2022, a fost publicat Ordinul președintelui ANAF nr. 1172 din 28 iunie 2022 - TEXT INTEGRAL AICI - privind modificarea și completarea anexei la Ordinul președintelui ANAF nr....OPANAF nr. 1172/2022 - modificare procedura sancțiuni internaționale (precizări oficiale si text integral - ANAF)
error: Conținutul este protejat !!