Termen depunere bilanț la 31.12.2021 (situații financiare/raportări contabile) – în anul fiscal 2022 (info util)

22
30723

In conformitate cu OMF 85/26.01.2022 – privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, precum și pentru reglementarea unor aspecte contabile (MO 100 din 01.02.2022 ) – text integral aici – in anul 2022 (pentru anul fiscal 2021), termenele pentru depunerea situaţiilor financiare anuale şi a situaţiilor financiare anuale simplificate , la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sunt următoarele:

pentru societăţile comerciale, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare – 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiaradica 31.05.2022 .

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

pentru celelalte persoane prevăzute la art. 1 , alin. 1-3, din Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiaradica 02.05.2022.

Cu excepția subunităților deschise în România de societăți rezidente în state aparținând Spațiului Economic European, subunitățile din România, care aparțin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul în străinătate, depun situații financiare anuale la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice în termen de 150 de zile de la încheierea exercițiului financiar. Același termen se aplică și pentru depunerea situațiilor financiare anuale și a situațiilor financiare anuale simplificate întocmite de sediile permanente prevăzute la art. 7 din ordin. Sediile permanente desemnate depun situațiile financiare anuale, respectiv situațiile financiare anuale simplificate la unitatea teritorială unde acestea sunt înregistrate.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Entitățile vor depune, potrivit legii, la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice situații financiare anuale, întocmite cu ajutorul programului de asistență elaborat de Ministerul Finanțelor Publice.

Entităţile care nu au desfăşurat activitate de la constituire până la 31 decembrie (sfarsit exercitiu financiar), nu întocmesc situaţii financiare anuale/situaţii financiare anuale simplificate/raportari contabile anuale şi vor depune, la unităţile teritoriale ale MFP, o declaraţie pe propria răspundere a persoanei care are obligaţia gestionării entităţii, în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar (02.03.2022).

ATENTIE – Potrivit prevederilor art. 36 alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pe perioada lichidării, persoanele juridice aflate în lichidare depun, în termen de 90 de zile de la încheierea fiecărui an calendaristic (01.04.2022), la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice o raportare contabilă anuală, în structura prevăzută în ordin/legislatie.

ATENTIE – TOT CE AI NEVOIE PENTRU DOSARUL DE BILANT (ARTICOLE, MODELE, NOUTATI RECENTE) – GASESTI LA SECTIUNEA DE PROFIL – CLICK AICI

REVEDEȚI PREZENTAREA
Bilant 31.12.2021
Articolul precedentOPANAF nr. 90/2022 – noi modificări ale Declarației/Formularului 204 (text integral si info oficial)
Articolul următorAdministrare mari contribuabili – care sunt modificările aduse de OPANAF nr. 83/2021 (oficial)
In conformitate cu OMF 85/26.01.2022 – privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, precum și pentru reglementarea unor aspecte contabile (MO 100 din 01.02.2022...termen-depunere-bilant-la-31-12-2021-situatii-financiare-raportari-contabile-in-anul-fiscal-2022-info-util

22 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.