AcasăMicrointreprinderiNEWS - reducerea plafonului CA la microîntreprinderi, de la 1.000.000 euro la...

NEWS – reducerea plafonului CA la microîntreprinderi, de la 1.000.000 euro la 500.000 euro (oficial)

Stimati colegi, va informam ca in cursul zilei de ieri, 15.12.2021, pe site-ul oficial al Ministerului de Finante, a fost publicat un – Proiect de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea unor acte normative (CONTINUT INTEGRAL AL FINAL ARTICOL) – in care se prevede faptul ca, luând în considerare necesitatea îndeplinirii obiectivelor din Planul Național de Redresare și Reziliență, MFP propune reducerea plafonului de aplicare a sistemului de impozitare a veniturilor microîntreprinderilor, de la 1.000.000 euro la 500.000 euro.

In esenta, in Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, la Titlul III – Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor – se propun următoarele modificări – Reducerea plafonului de încadrare ca microîntreprindere, de la 1.000.000 euro la 500.000 euro.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Proiectul de Ordonanţă de urgenţă mai prevede ca modificari:

in cazul cadourilor în bani şi/sau în natură, inclusiv tichetelor cadou, oferite de angajatori, angajaților cu ocazia Paştelui, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie și cele oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie, se propune majorarea plafonului neimpozabil și care nu se cuprinde în baza de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale obligatorii de la suma de 150 lei la suma de 300 de lei pentru fiecare persoană și fiecare eveniment, având în vedere că ultima majorare a avut loc în anul 2005 (de la 120 de lei la 150 de lei/persoană/eveniment).

– se impune reglementarea posibilității achiziționării cu cota redusă de TVA de 5%, în mod individual sau în comun cu altă persoană fizică/alte persoane fizice a unei singure locuințe a cărei valoare depășește suma de 450.000 lei, dar nu depășește suma de 700.000 lei, exclusiv TVA, reprezentând echivalentul în lei a aproximativ 140.000 euro. Totodată, este necesară instituirea unei pârghii de control, prin introducerea unui Registru în care se înscriu toate tranzacțiile cu locuințe care beneficiază de cota redusă, indiferent de valoare. Pe baza acestui registru se verifică îndeplinirea condiției referitoare la achiziționarea cu cota redusă de TVA de 5% a unei singure locuințe a cărei valoare depășește suma de 450.000 lei, dar nu depășește suma de 700.000 lei, exclusiv TVA.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

PROIECTUL CUPRINDE FOARTE MULTE MODIFICARI, IAR PENTRU CEI INTERESATI, VA SUPUNEM ATENTIEI TEXTUL ACESTUIA, DAR SI NOTA DE FUNDAMENTARE – CLICK AICI.


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Stimati colegi, va informam ca in cursul zilei de ieri, 15.12.2021, pe site-ul oficial al Ministerului de Finante, a fost publicat un - Proiect de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea unor acte normative (CONTINUT INTEGRAL...NEWS - reducerea plafonului CA la microîntreprinderi, de la 1.000.000 euro la 500.000 euro (oficial)
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura