AcasăProfit / venitImpozit pe venituri realizate din transferul de monedă virtuală - speță oficială...

Impozit pe venituri realizate din transferul de monedă virtuală – speță oficială ANAF

Intrebare – Cum se declară și se plătește impozitul pe veniturile realizate de persoanele fizice din transferul de monedă virtuală?

Raspuns

Veniturile realizate din transferul de monedă virtuală reprezintă venituri din alte surse.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Indiferent dacă aceste venituri sunt realizate din România sau din străinătate, impozitul pe venit datorat se calculează de către contribuabil prin aplicarea cotei de 10% asupra câștigului realizat determinat ca diferență pozitivă între prețul de vânzare și prețul de achiziție, inclusiv costurile directe aferente tranzacției, pe baza Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I. Date privind veniturile realizate, care se depune până la data de 25 mai a anului următor celui de realizare a acestor câștiguri.

Câștigul sub nivelul a 200 lei/tranzacție nu se impozitează cu condiția ca totalul câștigurilor într-un an fiscal să nu depășească nivelul de 600 lei.

Termenul de plată a impozitului pe venit este termenul limită de depunere al Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I. Date privind veniturile realizate.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 116 al. 2 lit. c

Sursa – ANAF (Speta publicata la data 29.10.2021)


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - Cum se declară și se plătește impozitul pe veniturile realizate de persoanele fizice din transferul de monedă virtuală? Raspuns Veniturile realizate din transferul de monedă virtuală reprezintă venituri din alte surse. ✅ ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ ...Impozit pe venituri realizate din transferul de monedă virtuală - speță oficială ANAF
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura