Achiziții produse/servicii realizate de persoane cu handicap – speță oficială ANAF (octombrie 2021)

0
634

Intrebare – Contribuabilii care au optat pentru achiziționarea de produse ori servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unitãțile protejate autorizate, trebuie sã declare în formularul 100 ”Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” valoarea acestor achiziții?

Raspuns

Conform prevederilor legale, autoritãțile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajeazã persoane cu handicap, pot opta pentru una dintre urmãtoarele obligații:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

a) sã plãteascã lunar cãtre bugetul de stat o sumã reprezentând salariul de bazã minim brut pe þarã garantat în platã înmulțit cu numãrul de locuri de muncã în care nu au angajat persoane cu handicap;
b) sã plãteascã lunar cãtre bugetul de stat o sumã reprezentând echivalentul a minimum 50% din salariul de bazã minim brut pe țarã garantat în platã înmulțit cu numãrul de locuri de muncã în care nu au angajat persoane cu handicap, iar cu suma reprezentând diferența pânã la nivelul sumei prevãzute la lit. a) sã achiziționeze, pe bazã de parteneriat, produse sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unitãți protejate autorizate.

Conform instructiunilor de completare a formularului 100, sumele datorate la bugetul statului de contribuabilii care nu angajeazã persoane cu handicap se declarã la poziția 24 ”Vãrsãminte de la persoanele juridice, pentru persoanele cu handicap neîncadrate”.

Prin urmare, contribuabilii care au optat pentru achiziționarea de produse ori servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unitãțile protejate autorizate, nu declarã în formularul 100 ”Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” valoarea acestor achiziții.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Baza legala:

– Legea nr 448 / 2006 articolul 78 alin.(3)
– Ordinul preşedintelui ANAF nr 587 / 2016 articolul Anexa 3

Sursa – ANAF (Speta publicata la data 14.10.2021)

REVEDEȚI PREZENTAREA
Spete ANAF
Articolul precedentOPANAF nr. 1831/2021 – Formular 083 pentru RO e-FACTURA (info ANAF si text integral)
Articolul următorLegea nr. 268/2021 – înființare Autoritatea Vamală Română (precizări oficiale de ANAF)
achizitii-produse-servicii-realizate-de-persoane-cu-handicap-speta-oficiala-anaf-octombrie-2021Intrebare - Contribuabilii care au optat pentru achiziționarea de produse ori servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unitãțile protejate autorizate, trebuie sã declare în formularul 100 ”Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” valoarea acestor achiziții? Raspuns Conform prevederilor...

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.