AcasăNewsAplicația CHECK DCC pentru verificarea certificatelor digitale ale UE privind COVID-19 -...

Aplicația CHECK DCC pentru verificarea certificatelor digitale ale UE privind COVID-19 – web si Android

Începând cu data de 22 octombrie 2021, certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate și prin intermediul versiunii web a aplicației Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Prin scanarea codului QR de pe certificat, aplicația Check DCC verifică autenticitatea, valabilitatea și integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după COVID-19 sau deține un test negativ.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, DAR SI SITUATIA VIITOARE – VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA INFORMATII UTILE CU PRIVIRE LA APLICATIE – UTILE PENTRU CEI CU AFACERI IN LEGATURA DIRECTA (FIZICA) CU CLIENTII – PENTRU A VERIFICA DACA ACESTIA SUNT POSESORII UNUI CERTIFICAT VERDE.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Aplicația Check DCC poate fi “gasita” astfel:

– descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play – https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.sts.dcc (TELEFOANE CU ANDROID) – detalii si in clipul de la final articol;
– poate fi accesată la adresa https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc (Web Check DCC);

Aplicația permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în România, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Cum utilizezi aplicația?

Pasul 1: Deschideți aplicația pe dispozitivul mobil.
Pasul 2: Înainte de scanarea codului QR, selectați modul de utilizare al aplicației, prin apăsarea butonului din dreapta jos, evidențiat în imaginile următoare:

ATENȚIE! – Pentru utilizarea aplicației pe teritoriul României nu trebuie selectată nicio țară. Selectând România se verifică valabilitatea certificatului în punctele de trecere a frontierei. Regulile de la intrarea în țară, pot fi diferite față de cele din interiorul țării. Spre exemplu, în acest moment, în punctele de trecere a frontierei ale României sunt valabile certificatele digitale generate în baza unui test negativ PCR, însă în interiorul țării, pentru a participa la evenimente, sunt valabile și certificatele generate în baza unui test rapid antigen.

Pasul 3: Scanați codul QR de pe certificatele digitale UE privind COVID. Scanarea se realizează prin încadrarea codului QR în zona marcată a aplicației mobile Check DCC.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Pasul 4: După scanare, aplicația afișează un mesaj pe:

– culoare verde: dacă certificatul este valid și autentic;
– culoare roșie: dacă certificatul nu este valid, a expirat sau nu respectă regulile de validare.

Certificatele verificate afișează doar datele esențiale de identificare (nume, prenume și data nașterii) și datele medicale care atestă situația epidemiologică a persoanei – vaccinată, trecută prin boală sau deține un test negativ realizat în ultimele 48 de ore pentru testele antigen sau realizat în ultimele 72 de ore pentru testele PCR.

IMPORTANT!

* Aplicația nu înregistrează și nu stochează informații. Aplicația doar verifică autenticitatea și validitatea certificatelor digitale UE privind COVID.
** Aplicația este interconectată cu gateway-ul european care are integrate cheile publice de verificare a certificatelor emise la nivelul UE și se actualizează permanent pentru a permite verificarea tuturor certificatelor valabile.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Pentru suport tehnic în utilizarea aplicației Check DCC, operatorii economici au la dispoziție următoarele date de contact:
– telefon: 021.414.44.25
– e-mail: [email protected]

ATENTIE – pe teritoriul României, aplicația Check DCC pentru verificarea certificatelor digitale UE privind COVID-19 este singurul instrument oficial aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

31 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Începând cu data de 22 octombrie 2021, certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate și prin intermediul versiunii web a aplicației Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Prin scanarea codului QR de pe certificat, aplicația Check DCC verifică autenticitatea, valabilitatea și...Aplicația CHECK DCC pentru verificarea certificatelor digitale ale UE privind COVID-19 - web si Android
error: Conținutul este protejat !!