Aplicația CHECK DCC pentru verificarea certificatelor digitale ale UE privind COVID-19 – web si Android

21
1892

Începând cu data de 22 octombrie 2021, certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate și prin intermediul versiunii web a aplicației Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Prin scanarea codului QR de pe certificat, aplicația Check DCC verifică autenticitatea, valabilitatea și integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după COVID-19 sau deține un test negativ.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, DAR SI SITUATIA VIITOARE – VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA INFORMATII UTILE CU PRIVIRE LA APLICATIE – UTILE PENTRU CEI CU AFACERI IN LEGATURA DIRECTA (FIZICA) CU CLIENTII – PENTRU A VERIFICA DACA ACESTIA SUNT POSESORII UNUI CERTIFICAT VERDE.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Aplicația Check DCC poate fi „gasita” astfel:

– descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play – https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.sts.dcc (TELEFOANE CU ANDROID) – detalii si in clipul de la final articol;
– poate fi accesată la adresa https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc (Web Check DCC);

Aplicația permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în România, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Cum utilizezi aplicația?

Pasul 1: Deschideți aplicația pe dispozitivul mobil.
Pasul 2: Înainte de scanarea codului QR, selectați modul de utilizare al aplicației, prin apăsarea butonului din dreapta jos, evidențiat în imaginile următoare:

ATENȚIE! – Pentru utilizarea aplicației pe teritoriul României nu trebuie selectată nicio țară. Selectând România se verifică valabilitatea certificatului în punctele de trecere a frontierei. Regulile de la intrarea în țară, pot fi diferite față de cele din interiorul țării. Spre exemplu, în acest moment, în punctele de trecere a frontierei ale României sunt valabile certificatele digitale generate în baza unui test negativ PCR, însă în interiorul țării, pentru a participa la evenimente, sunt valabile și certificatele generate în baza unui test rapid antigen.

Pasul 3: Scanați codul QR de pe certificatele digitale UE privind COVID. Scanarea se realizează prin încadrarea codului QR în zona marcată a aplicației mobile Check DCC.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Pasul 4: După scanare, aplicația afișează un mesaj pe:

– culoare verde: dacă certificatul este valid și autentic;
– culoare roșie: dacă certificatul nu este valid, a expirat sau nu respectă regulile de validare.

Certificatele verificate afișează doar datele esențiale de identificare (nume, prenume și data nașterii) și datele medicale care atestă situația epidemiologică a persoanei – vaccinată, trecută prin boală sau deține un test negativ realizat în ultimele 48 de ore pentru testele antigen sau realizat în ultimele 72 de ore pentru testele PCR.

IMPORTANT!

* Aplicația nu înregistrează și nu stochează informații. Aplicația doar verifică autenticitatea și validitatea certificatelor digitale UE privind COVID.
** Aplicația este interconectată cu gateway-ul european care are integrate cheile publice de verificare a certificatelor emise la nivelul UE și se actualizează permanent pentru a permite verificarea tuturor certificatelor valabile.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Pentru suport tehnic în utilizarea aplicației Check DCC, operatorii economici au la dispoziție următoarele date de contact:
– telefon: 021.414.44.25
– e-mail: [email protected]

ATENTIE – pe teritoriul României, aplicația Check DCC pentru verificarea certificatelor digitale UE privind COVID-19 este singurul instrument oficial aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Contabilitate
Articolul precedentANAF (oficial 2021) – obligațiile contribuabilului care solicită reactivarea
Articolul următorHotărârea CNSU nr. 91 din 22.10.2021 – măsuri suplimentare în scopul reducerii numărului mare de infectări (după 25.10.2021)

21 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.