AcasăNewsAGRICULTURĂ, TRANSPORTURI - măsuri aprobate de Guvern în ședințele de sâmbătă, 2...

AGRICULTURĂ, TRANSPORTURI – măsuri aprobate de Guvern în ședințele de sâmbătă, 2 octombrie 2021, și luni, 4 octombrie 2021

Potrivit unui comunicat recent al Guvernului iata cele mai importante măsuri aprobate de Guvern în ședințele de sâmbătă, 2 octombrie, și luni, 4 octombrie, sunt în domeniile – agricultura si transporturi.

AGRICULTURĂ

Guvernul a luat mai multe măsuri de sprijin în domeniul agriculturii

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

✋ – 1. Este important de subliniat că a fost stabilit cuantumul per hectar al plăţilor unice pe suprafaţă pentru anul 2021, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine.
– Plățile în avans care se pot acorda începând cu 18 octombrie 2021 asigură capitalul financiar necesar pentru lucrările specifice din toamnă și permit beneficiarilor plăţilor să-şi elaboreze programul de dezvoltare pe termen scurt.
– Beneficiarii acestor forme de sprijin sunt peste 800.000 fermieri.

DETALIAT: Prin acest act normativ se aprobă:

Cuantumurile pentru plățile directe în sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2021, respectiv:
-schema de plată unică pe suprafaţă: 95,4751 euro/ha,
-plata redistributivă pentru intervalele:
între 1 ha și 5 ha, inclusiv: 5,0000 euro/ha și,
peste 5 ha şi până la 30 ha, inclusiv: 48,1457 euro/ha,
-plata pentru înverzire: 57,8931 euro/ha și,
-plata pentru tinerii fermieri: 40,4514 euro/ha.

UTIL – MUNCĂ – cele mai importante măsuri aprobate de Guvern (salariu minim 2022, sancțiuni muncă subdeclarată, NOU – răspunderea contractantului) – click aici

Plafonul de 71,3 milioane euro euro aferent plății directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine pentru anul 2021.

✋ – 2. Se prelungește termenul de aplicare a schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor până la 31 decembrie 2022

– Astfel, se urmărește acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menținerii registrului genealogic, precum şi costurile aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.
– Ajutoarele sunt furnizate sub formă de servicii subvenționate întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care dețin certificat de producător/atestat de producător, după caz, precum şi persoanelor juridice care își desfășoară activitatea în domeniul creșterii animalelor.
– Suma care va fi alocată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru plata ajutoarelor de stat în anul 2022, se aprobă prin Hotărâre a Guvernului, după adoptarea Legii bugetului de stat pe anul 2022.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

✋ – 3. Suplimentarea sumelor necesare plății ajutorului de stat pentru motorină utilizată în agricultură pentru perioada 1 aprilie 2021 – 30 iunie 2021

– Prin acest act normativ se completează sumele pentru asigurarea resurselor financiare necesare plății ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură pentru perioada 1 aprilie 2021 – 30 iunie 2021.
– Astfel, se suplimentează sumele alocate initial prin bugetul MADR pe anul 2021, de aproximativ 393 milioane lei, cu suma de 175,95 milioane lei, valoarea totală a schemei în anul 2021 fiind majorată la 569 milioane lei.

TRANSPORTURI

MEMORANDUM cu tema: aprobarea măsurilor propuse privind opțiunile de dezvoltare a magistralei de metrou M6 – sectorul nord

💡 Model declarație pe propria răspundere (anexa nr. 7, indice 1) – conform Ordin MS/CNAS nr. 1898/855/2021 💡 – click aici

– Guvernul a aprobat memorandumul prin care s-a stabilit continuarea proiectului integral al magistralei M6 prin accelerarea demersurilor de licitare, contractare a ambelor sectoare de Nord și Sud
– De asemenea, acest proiect va fi corelat cu planurile de dezvoltare a Aeroportului Henri Coandă, în vederea maximizării eficienței investiției.
– Acest proiect, o extensie a magistralei M4 către Aeroportul Otopeni, va face legătura cu cele trei gări de pe traseul Gara Progresul – Gara de Nord – Gara Băneasa și Aeroportul Otopeni.
– Încă un considerent care a fost luat în calcul este că, prin această aprobare a memorandumului, se vizează o extindere a magistralei M6 de la Terminalul 1 al aeroportului la viitorul Terminal 2 al Aeroportului Otopeni.
– Iar în ceea ce privește trenul Gara de Nord – Otopeni, noi considerăm că este complementară această investiție, metrou – tren, datorită faptului că trenul București – Otopeni poate viza și cei 60% dintre călătorii Aeroportului Otopeni care nu sunt din București. Piața de servicii care este deservită de Aeroportul Otopeni se extinde foarte mult în afara Bucureștiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Potrivit unui comunicat recent al Guvernului - iata cele mai importante măsuri aprobate de Guvern în ședințele de sâmbătă, 2 octombrie, și luni, 4 octombrie, sunt în domeniile - agricultura si transporturi. AGRICULTURĂ - Guvernul a luat mai multe măsuri de sprijin în domeniul...AGRICULTURĂ, TRANSPORTURI - măsuri aprobate de Guvern în ședințele de sâmbătă, 2 octombrie 2021, și luni, 4 octombrie 2021
error: Conținutul este protejat !!