AcasăNewsAGRICULTURĂ, TRANSPORTURI - măsuri aprobate de Guvern în ședințele de sâmbătă, 2...

AGRICULTURĂ, TRANSPORTURI – măsuri aprobate de Guvern în ședințele de sâmbătă, 2 octombrie 2021, și luni, 4 octombrie 2021

Potrivit unui comunicat recent al Guvernului iata cele mai importante măsuri aprobate de Guvern în ședințele de sâmbătă, 2 octombrie, și luni, 4 octombrie, sunt în domeniile – agricultura si transporturi.

AGRICULTURĂ

Guvernul a luat mai multe măsuri de sprijin în domeniul agriculturii

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

✋ – 1. Este important de subliniat că a fost stabilit cuantumul per hectar al plăţilor unice pe suprafaţă pentru anul 2021, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine.
– Plățile în avans care se pot acorda începând cu 18 octombrie 2021 asigură capitalul financiar necesar pentru lucrările specifice din toamnă și permit beneficiarilor plăţilor să-şi elaboreze programul de dezvoltare pe termen scurt.
– Beneficiarii acestor forme de sprijin sunt peste 800.000 fermieri.

DETALIAT: Prin acest act normativ se aprobă:

Cuantumurile pentru plățile directe în sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2021, respectiv:
-schema de plată unică pe suprafaţă: 95,4751 euro/ha,
-plata redistributivă pentru intervalele:
între 1 ha și 5 ha, inclusiv: 5,0000 euro/ha și,
peste 5 ha şi până la 30 ha, inclusiv: 48,1457 euro/ha,
-plata pentru înverzire: 57,8931 euro/ha și,
-plata pentru tinerii fermieri: 40,4514 euro/ha.

UTIL – MUNCĂ – cele mai importante măsuri aprobate de Guvern (salariu minim 2022, sancțiuni muncă subdeclarată, NOU – răspunderea contractantului) – click aici

Plafonul de 71,3 milioane euro euro aferent plății directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine pentru anul 2021.

✋ – 2. Se prelungește termenul de aplicare a schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor până la 31 decembrie 2022

– Astfel, se urmărește acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menținerii registrului genealogic, precum şi costurile aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.
– Ajutoarele sunt furnizate sub formă de servicii subvenționate întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care dețin certificat de producător/atestat de producător, după caz, precum şi persoanelor juridice care își desfășoară activitatea în domeniul creșterii animalelor.
– Suma care va fi alocată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru plata ajutoarelor de stat în anul 2022, se aprobă prin Hotărâre a Guvernului, după adoptarea Legii bugetului de stat pe anul 2022.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

✋ – 3. Suplimentarea sumelor necesare plății ajutorului de stat pentru motorină utilizată în agricultură pentru perioada 1 aprilie 2021 – 30 iunie 2021

– Prin acest act normativ se completează sumele pentru asigurarea resurselor financiare necesare plății ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură pentru perioada 1 aprilie 2021 – 30 iunie 2021.
– Astfel, se suplimentează sumele alocate initial prin bugetul MADR pe anul 2021, de aproximativ 393 milioane lei, cu suma de 175,95 milioane lei, valoarea totală a schemei în anul 2021 fiind majorată la 569 milioane lei.

TRANSPORTURI

MEMORANDUM cu tema: aprobarea măsurilor propuse privind opțiunile de dezvoltare a magistralei de metrou M6 – sectorul nord

💡 Model declarație pe propria răspundere (anexa nr. 7, indice 1) – conform Ordin MS/CNAS nr. 1898/855/2021 💡 – click aici

– Guvernul a aprobat memorandumul prin care s-a stabilit continuarea proiectului integral al magistralei M6 prin accelerarea demersurilor de licitare, contractare a ambelor sectoare de Nord și Sud
– De asemenea, acest proiect va fi corelat cu planurile de dezvoltare a Aeroportului Henri Coandă, în vederea maximizării eficienței investiției.
– Acest proiect, o extensie a magistralei M4 către Aeroportul Otopeni, va face legătura cu cele trei gări de pe traseul Gara Progresul – Gara de Nord – Gara Băneasa și Aeroportul Otopeni.
– Încă un considerent care a fost luat în calcul este că, prin această aprobare a memorandumului, se vizează o extindere a magistralei M6 de la Terminalul 1 al aeroportului la viitorul Terminal 2 al Aeroportului Otopeni.
– Iar în ceea ce privește trenul Gara de Nord – Otopeni, noi considerăm că este complementară această investiție, metrou – tren, datorită faptului că trenul București – Otopeni poate viza și cei 60% dintre călătorii Aeroportului Otopeni care nu sunt din București. Piața de servicii care este deservită de Aeroportul Otopeni se extinde foarte mult în afara Bucureștiului.


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Potrivit unui comunicat recent al Guvernului - iata cele mai importante măsuri aprobate de Guvern în ședințele de sâmbătă, 2 octombrie, și luni, 4 octombrie, sunt în domeniile - agricultura si transporturi. AGRICULTURĂ - Guvernul a luat mai multe măsuri de sprijin în domeniul...AGRICULTURĂ, TRANSPORTURI - măsuri aprobate de Guvern în ședințele de sâmbătă, 2 octombrie 2021, și luni, 4 octombrie 2021
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura