AcasăTVA - modificari si noutatiANAF (DGV) - info referitor la vânzările online (e-commerce) de produse accizabile,...

ANAF (DGV) – info referitor la vânzările online (e-commerce) de produse accizabile, respectiv tutun si produse din tutun

Avand in vedere analizele efectuate de structurile specializate ale Directiei Generate a Va­milor in ceea ce priveste combaterea traficului ilicit cu produse din tutun – s-a constatat ca, in ulti­ma perioada, s-a inregistrat o crestere a anunturilor de vanzari online de produse din tutun.

Tinand cont de aceste aspecte Directia Generala a Vamilor a luat mai multe masuri, printre care:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

– a desfaurat in colaborare cu Politia Romana actiuni specifice cu scopul identificarii persoanelor care comercializeaza tutun prin intermediul platformelor online;
– a notificat operatorii economici, care activeaza in zona vanzarilor online, sa aiba In vedere res­trictionarea publicarii/stergerea anunturilor ce au ca subiect vanzarea de tutun taiat/maruntit/tocat prin intermediul platformelor de vanzari.

Astfel , Directia Generala a Vamilor doreste sa readuca in atentia opiniei publice , dar si a operatorilor economici care activeaza in domeniul vanzarilor online, urmatoarele prevederi legale:

– prevederile articolului 452 alin. (1 ) lit. (h) din Cap. IV, Titlul VII I al Legii nr. 22782015 , referitoare la detinerea , productia, marcarea si eliberarea pentru consum a produselor din tutun: ,,detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii , potrivit prezentului titlu, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 tigarete, 400 tigari de foi de 3 grame, 200 tigari de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, bauturi spirtoase peste 200 litri , produse intermediare peste 300 litri , bauturi fermentate, altele decat bere ; vinuri, peste 300 litri” – constituie infractiune si este pedepsita conform acelu­iai articol, alin . (2) lit. (b) cu inchisoare de la un an la 5 ani.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– prevederile articolului 341 din Legea nr. 227/2015, definesc persoana platitoare de accize ca fiind orice persoana care avea cunotinta sau care ar fi trebuit sa aiba cunotinta in mod normal de caracterul neregulamentar al iesirii de produse accizabile dintr-un antrepozit, precum si persoana care determina eliberarea pentru consum.

– conform prevederilor art. 452 alin. (1) lit. h ) din Cap. IV, Titlul VII I , Legea nr. 227/ 2015 privind Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare , se intelege ca prin producerea si/sau comercializarea ilicita de tutun maruntit pentru fumat sunt intrunite elementele savaririi unei infractiuni.

– prevederile art. 48 alin. (1) din Codul Penal actualizat , referitoare la institutia complicitatii, si anume: ,,Complice este persoana care, cu intentie, inlesnete sau ajuta In orice mod la savarirea unei fapte prevazute de legea penala”.

💡 OG nr. 8/2021 si OG nr. 11/2021 – noile modificari aduse Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala 💡 – click aici

– conform prevederilor art. 270 alin (3) din Sectiunea 1 lnfractiuni, Titlul XII al Legii nr. 86/2006 privind Codul vamal al Romaniei , actualizata, sunt asimilate infractiunii de contrabanda si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani i interzicerea unor drepturi – activitatile de colectare, detinere, producere, transport , preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savaririi acesteia .

Sursa – DGV

💡 OG nr. 15/2021 – masuri fiscal-bugetare (actualizare contracte lucrari cu institutiile bugetare) 💡 – click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Avand in vedere analizele efectuate de structurile specializate ale Directiei Generate a Va­milor in ceea ce priveste combaterea traficului ilicit cu produse din tutun - s-a constatat ca, in ulti­ma perioada, s-a inregistrat o crestere a anunturilor de vanzari online de produse din tutun. Tinand...ANAF (DGV) - info referitor la vânzările online (e-commerce) de produse accizabile, respectiv tutun si produse din tutun
error: Conținutul este protejat !!