AcasăProfit / venitANAF (oficial) - 30 septembrie 2021 termenul final de depunere a cererii...

ANAF (oficial) – 30 septembrie 2021 termenul final de depunere a cererii de eșalonare la plată simplificată

Cererile de eșalonare la plată simplicată pot fi depuse de contribuabili arondați Administrației Județene a Finanțelor Publice Teleorman până la data de 30 septembrie 2021, inclusiv.

Eșalonarea la plată simplificată poate fi accesată pentru o perioadă de cel mult 12 luni, fără depunerea de garanții și este destinată obligațiilor fiscale principale și accesorii datorate după data declarării stării de urgență.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Condițiile cumulative pe care trebuie să le îndeplinească contribuabilul care intenționează să beneficieze de prevederile OUG 181/22.10.2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene sunt următoarele:

– să depună o cerere până la data de 30 septembrie 2021, inclusiv. Opțional, aceasta poate fi însoțită de graficul de eșalonare cuprinzând cuantumul propus al ratelor de eșalonare;
– să nu înregistreze obligații fiscale la data declarării stării de urgență nestinse la data eliberării certificatului de atestare fiscală;
– să nu se afle în procedură de faliment sau dizolvare;
– să nu se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insovența și/sau răspunderea solidară conform prevederilor Codului de procedură fiscală. Dacă actele prin care s-a stabilit răspunderea sunt definitive în sistemul căilor judiciare sau administrative de atac, iar suma pentru care a fost atrasă răspunderea a fost achitată, condiția se consideră îndeplinită.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Eșalonarea la plată se acordă pentru toate obligațiile fiscale înscrise în certificatul de atestare fiscală, dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute anterior. Sunt asimilate obligațiilor fiscale în scopul acordării eșalonării la plată atât amenzile de orice fel administrate de organul fiscal, cât și creanțele bugetare stabilite de alte organe și transmise spre recuperare organelor fiscale, potrivit legii, inclusiv creanțele bugetare rezultate din raporturi juridice contractuale stabilite prin hotărâri judecătorești sau alte înscrisuri care, potrivit legii, constituie titluri executorii.

Eșalonarea la plată nu se acordă pentru obligațiile fiscale în sumă totală mai mică de 500 lei în cazul persoanelor fizice și 5.000 lei în cazul persoanelor juridice.

💡 Comerțul electronic – modificări în domeniul TVA, după data de 01.07.2021 (material informativ ANAF) 💡 – click aici

Modelul de cerere de eșalonare la plată este prevăzut în Anexa nr. 1 la Procedura de aplicare a acordării eșalonării la plată de către organul fiscal central și poate fi descărcat accesând link-ulhttp://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/C_OPANAF_3896_2020.pdf.

Informații suplimentare se pot obține utilizând Formularul de contact disponibil pe pagina de Internet – www.anaf.ro sau telefonic, prin contactarea Serviciului de asistență telefonică a contribuabililor – Call-center, la nr. de telefon 031.403.91.60.

Sursa (cu multumiri) – ANAF Teleorman

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Cererile de eșalonare la plată simplicată pot fi depuse de contribuabili arondați Administrației Județene a Finanțelor Publice Teleorman până la data de 30 septembrie 2021, inclusiv. Eșalonarea la plată simplificată poate fi accesată pentru o perioadă de cel mult 12 luni, fără depunerea de garanții...ANAF (oficial) - 30 septembrie 2021 termenul final de depunere a cererii de eșalonare la plată simplificată
error: Conținutul este protejat !!