AcasăNewsANAF (DGV) - informații oficiale cu privire la import de mărfuri cu...

ANAF (DGV) – informații oficiale cu privire la import de mărfuri cu număr IOSS

Pentru vânzările la distanță de mărfuri importate din teritorii terțe sau țări terțe prin intermediul IOSS, faptul generator intervine și TVA devine exigibilă la momentul livrării (atunci când plata este acceptată).

Pentru a evita dubla impunere, importul mărfurilor declarate cu un număr valid de identificare în scopuri de TVA în IOSS este scutit de TVA. Cererea de scutire de TVA la import se depune printr-o declarație vamală de punere în liberă circulație, cu set redus de date (DVSRD – H7), cu un număr valid de identificare în scopuri de TVA în IOSS.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Prin urmare, pentru trimiterile cu valoare scăzută (sub 150 euro) pentru care este furnizat un număr IOSS al vânzătorului este necesar să se depună declarație vamală de punere în liberă circulație (DVSRD – H7). Numărul IOSS va fi menționat în declarația vamală și verificat automat în sistemul informatic. În situația în care numărul IOSS este valid, se consideră că TVA a fost plătită la momentul efectuării comenzii, iar la data punerii în liberă circulație se aplică scutirea de TVA. În cazul în care numărul IOSS nu este valid, scutirea de TVA nu poate fi acordată și, în consecință, TVA va fi percepută la import.

DVSRD – H7 poate fi depusă de orice persoană care îndeplinește condițiile prevăzute la art. 170 din Codul vamal al Uniunii. Declaraţiile vamale se pot întocmi în nume propriu (cu condiția solicitării și primirii accesului la sistemul informatic), prin reprezentare directă sau prin reprezentare indirectă.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Declarantul poate fi importatorul sau o persoană care acționează în calitate de reprezentant al acestuia (de exemplu, un operator poștal, un transportator expres sau un comisionar în vamă).

În situația în care, importatorii/reprezentanții nu vor depune DVSRD, astfel încât să fie posibilă verificarea numărului IOSS, pentru respectivele trimiteri se va utiliza mecanismul standard de colectare a TVA la import. Astfel, se va calcula TVA, iar eliberarea mărfurilor se va face după achitarea TVA și emiterea chitanței vamale.

Informații suplimentare privind prevederile aplicabile de la data de 01 iulie 2021 sunt disponibile la următoarele link-uri – AICI si AICI.

🔍 ALTE RESURSE UTILE – DIN ULTIMA PERIOADA: 🔍

💡 – Raportarea contabilă/bilanțul la 30.06.2021 – care este termenul limită de depunere in acest an (info)click aici
💡 – Bilanțul (raportarea contabilă) la 30.06.2021 – nivel sancțiuni/amenzi, pentru nedepunerea la termen a formularelor – CLICK AICI
💡 – Contract Individual de Muncă (CIM) – model actualizat la iulie 2021, cu ultimele modificări (editabil, gratuit, recomandat) – click aici
💡 – Comerțul electronic – modificări în domeniul TVA, după data de 01.07.2021 (material informativ ANAF) – click aici
💡 – Tot ce trebuie să știți despre noile reguli de TVA pentru comerțul electronic – informații pentru consumatorii din UEclick aici
💡 – Informații pentru operatorii poștali și curieri – noile reguli de TVA privind comerțul electronic – click aici
💡 – Cumpărați bunuri online din țări Non-UE ? Informați-vă cu privire la noile reguli !click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Pentru vânzările la distanță de mărfuri importate din teritorii terțe sau țări terțe prin intermediul IOSS, faptul generator intervine și TVA devine exigibilă la momentul livrării (atunci când plata este acceptată). Pentru a evita dubla impunere, importul mărfurilor declarate cu un număr valid de identificare...ANAF (DGV) - informații oficiale cu privire la import de mărfuri cu număr IOSS
error: Conținutul este protejat !!