AcasăLegislatie actualizataModificare procedura RIF - ce au adus nou OPANAF nr. 1189/2021 (precizări...

Modificare procedura RIF – ce au adus nou OPANAF nr. 1189/2021 (precizări oficiale, text integral)

Stimati colegi, va informam cu intarziere ca, in Monitorul Oficial nr. 753 din 3 august 2021, a fost publicat – Ordinul președintelui ANAF nr. 1189 din 26 iulie 2021 – privind modificarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 4.077/2020 pentru aprobarea procedurii de întocmire, avizare şi aprobare a raportului de inspecţie fiscală.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI UN INFO UTIL (dar si textul integral) – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (atentie si la resursele din articol).

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Având în vedere faptul că, referitor la audierea contribuabilului înaintea luării unei decizii, Codul de procedură fiscală reglementează la art. 9 faptul că audierea se consideră îndeplinită dacă contribuabilul nu se prezintă, din orice motiv, la două termene consecutive stabilite de organul fiscal în vederea audierii, iar la art. 130 se reglementează comunicarea înștiințării pentru discuția finală asupra constatărilor și consecințelor fiscale urmare inspecției fiscale (care reprezintă în fapt audierea contribuabilului/plătitorului), în vederea armonizării aplicării celor două prevederi legale, a fost emis prezentul ordin.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Astfel, în vederea eliminării transmiterii a două înștiințări pentru discuția finală, se propune modificarea Anexei 2 – Înștiințare pentru discuția finală, în conținutul acesteia fiind menționată informația ca în situația în care contribuabilul nu se prezintă la primul termen stabilit pentru discuția finală, se stabilește cel de-al doilea termen pentru a avea loc discuția finală.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 1189/2021 click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Stimati colegi, va informam cu intarziere ca, in Monitorul Oficial nr. 753 din 3 august 2021, a fost publicat - Ordinul președintelui ANAF nr. 1189 din 26 iulie 2021 - privind modificarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 4.077/2020 pentru aprobarea procedurii...Modificare procedura RIF - ce au adus nou OPANAF nr. 1189/2021 (precizări oficiale, text integral)
error: Conținutul este protejat !!