AcasăLegislatie actualizataOPANAF nr. 1071/2021 - modificări procedură inspecție fiscală (info oficial si text...

OPANAF nr. 1071/2021 – modificări procedură inspecție fiscală (info oficial si text integral)

Cu intarziere, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 703 din 15 iulie 2021, a fost publicat Ordinul președintelui ANAF nr. 1071 din 2 iulie 2021 – pentru aprobarea Procedurii privind aplicarea prevederilor art. 131 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI UN INFO UTIL (dar si textul integral) – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (atentie si la resursele din articol).

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Ordinul a fost emis având în vedere modificările aduse Codului de procedură fiscală prin Legea nr. 295/2020 din 18 decembrie 2020.

Astfel, prin legea menționată mai sus, a fost modificat alineatul (1) al art.131, astfel: „Rezultatul inspecţiei fiscale se consemnează, în scris, într-un raport de inspecţie fiscală, în care se prezintă constatările organului de inspecţie fiscală din punctul de vedere faptic şi legal şi consecinţele lor fiscale, cu excepţia cazurilor în care se fac constatări în legătură cu săvârşirea unor fapte prevăzute de legea penală în legătură cu mijloacele de probă privind stabilirea bazei de impozitare care fac obiectul inspecţiei fiscale, pentru care sunt aplicabile prevederile art.132. Procedura de aplicare se aprobă prin ordin al preşedintelui A.N.A.F.”

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Prin urmare, s-a elaborat prezentul ordin prin care a fost aprobată Procedura privind aplicarea prevederilor articolului 131 aliniatul (1).

Procedura presupune derularea a 5 acțiuni, astfel:


– încheierea unui proces-verbal, în condițiile art. 132 din Codul de procedură fiscală;
– stabilirea impozitelor, taxelor și contribuțiilor pentru care au fost făcute constatări de natură penală;
– întocmirea, avizarea și aprobarea referatului pentru justificarea neîntocmirii raportului de inspecție fiscală;
– înștiințarea contribuabilului;
– înscrierea în evidența specială a datelor și informațiilor.

PENTRU A DESCARCA OPANAF NR. 1071/2021 – CLICK AICI

🔍 ALTE RESURSE UTILE – DIN ULTIMA PERIOADA: 🔍

💡 – Contract Individual de Muncă (CIM) – model actualizat la iulie 2021, cu ultimele modificări (editabil, gratuit, recomandat) – click aici
💡 – Comerțul electronic – modificări în domeniul TVA, după data de 01.07.2021 (material informativ ANAF) – click aici
💡 – Tot ce trebuie să știți despre noile reguli de TVA pentru comerțul electronic – informații pentru consumatorii din UEclick aici
💡 – Informații pentru operatorii poștali și curieri – noile reguli de TVA privind comerțul electronic – click aici
💡 – Cumpărați bunuri online din țări Non-UE ? Informați-vă cu privire la noile reguli !click aici
💡 – Modificare Declarație informativă 208, dar si D 209 si D 253 – ce a adus nou OPANAF nr. 1075/2021 – click aici
💡 – Modificare legislație TVA – ce modificări a adus ultima OUG nr. 59/2021 in acest domeniu (oficial) – click aici
💡 – ATENTIE – Modificări prevederi TVA (după data de 01.07.2021) – tabel comparativ, prevederi vechi si prevederi noi (oficial ANAF) 🔍 – click aici
💡 – Care este numărul de zile lucrătoare (și ore) pentru luna IUNIE 2021 – pentru CIM cu normă întreagă sau CIM cu timp parțial (util)
click aici
💡 – CNAS (oficial) – noi reglementări privind modul de acordare a concediilor medicale – CLICK AICI
💡 – Legea nr. 168/2021 – aprobare OUG nr. 163/2020 (posibilitate cumpărare vechime muncă, pentru pensie) – CLICK AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Cu intarziere, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 703 din 15 iulie 2021, a fost publicat Ordinul președintelui ANAF nr. 1071 din 2 iulie 2021 - pentru aprobarea Procedurii privind aplicarea prevederilor art. 131 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de...OPANAF nr. 1071/2021 - modificări procedură inspecție fiscală (info oficial si text integral)
error: Conținutul este protejat !!