OPANAF nr. 1036/2021 – formular nou P-V contravenții (verificarea situației fiscale personale)

0
673

Cu intarziere, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 702 din 15 iulie 2021, a fost publicat Ordinul președintelui ANAF nr. 1036 din 1 iulie 2021 – pentru aprobarea formularului tipizat „Proces-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor” utilizat în activitatea de verificare a situaţiei fiscale personale.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI UN INFO UTIL (dar si textul integral) – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (atentie si la resursele din articol).

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Verificarea situaţiei fiscale personale cu privire la impozitul pe venit reprezintă ansamblul activităţilor desfăşurate de organul fiscal având ca obiect examinarea totalităţii drepturilor şi a obligaţiilor de natură patrimonială, a fluxurilor de trezorerie şi a altor elemente relevante pentru stabilirea situaţiei fiscale reale a persoanei fizice verificate şi se realizează în conformitate cu prevederile art. 138 din Codul de procedură fiscală.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Potrivit prevederilor art. 336 alin. (1), lit. s) din Codul de procedură fiscală, nerespectarea de către persoana supusă verificării situaţiei fiscale personale a obligaţiei de a depune declaraţia de patrimoniu şi de venituri, potrivit art. 138 alin. (7), constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă conform art. 336 alin. (2), lit. i).

După reorganizarea ANAF, urmare emiterii O.P.A.N.A.F. nr. 2778/2020, competenţa de exercitare a verificării situaţiei fiscale personală pe întregul teritoriu al ţării revine Direcţiei Generale Control Venituri Persoane Fizice şi direcţiilor generale regionale a finanţelor publice (D.G.R.F.P.) prin serviciile verificări fiscale din cadrul acestora.

PENTRU A DESCARCA OPANAF NR. 1036/2021 – CLICK AICI

Având în vedere modificările de competență a fost necesar a se aproba un nou formular de constatare și sancționare a contravențiilor.

🔍 ALTE RESURSE UTILE – DIN ULTIMA PERIOADA: 🔍

💡 – Contract Individual de Muncă (CIM) – model actualizat la iulie 2021, cu ultimele modificări (editabil, gratuit, recomandat) – click aici
💡 – Comerțul electronic – modificări în domeniul TVA, după data de 01.07.2021 (material informativ ANAF) – click aici
💡 – Tot ce trebuie să știți despre noile reguli de TVA pentru comerțul electronic – informații pentru consumatorii din UEclick aici
💡 – Informații pentru operatorii poștali și curieri – noile reguli de TVA privind comerțul electronic – click aici
💡 – Cumpărați bunuri online din țări Non-UE ? Informați-vă cu privire la noile reguli !click aici
💡 – Modificare Declarație informativă 208, dar si D 209 si D 253 – ce a adus nou OPANAF nr. 1075/2021 – click aici
💡 – Modificare legislație TVA – ce modificări a adus ultima OUG nr. 59/2021 in acest domeniu (oficial) – click aici
💡 – ATENTIE – Modificări prevederi TVA (după data de 01.07.2021) – tabel comparativ, prevederi vechi si prevederi noi (oficial ANAF) 🔍 – click aici
💡 – Care este numărul de zile lucrătoare (și ore) pentru luna IUNIE 2021 – pentru CIM cu normă întreagă sau CIM cu timp parțial (util)
click aici
💡 – CNAS (oficial) – noi reglementări privind modul de acordare a concediilor medicale – CLICK AICI
💡 – Legea nr. 168/2021 – aprobare OUG nr. 163/2020 (posibilitate cumpărare vechime muncă, pentru pensie) – CLICK AICI

REVEDEȚI PREZENTAREA
Verificare a situaţiei fiscale personale
Articolul precedentRaportarea contabilă/bilanțul la 30.06.2021 – care este termenul limită de depunere in acest an (info)
Articolul următorTot ce trebuie sa știți despre GHIȘEUL UNIC PENTRU IMPORT (IOSS) – informații pentru vânzători
opanaf-nr-1036-2021-formular-nou-p-v-contraventii-verificarea-situatiei-fiscale-personaleCu intarziere, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 702 din 15 iulie 2021, a fost publicat Ordinul președintelui ANAF nr. 1036 din 1 iulie 2021 - pentru aprobarea formularului tipizat "Proces-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor" utilizat în activitatea de verificare a...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.