AcasăProfit / venitVenituri obținute de un autor din vânzarea unei cărți - speță ANAF...

Venituri obținute de un autor din vânzarea unei cărți – speță ANAF (martie 2021)

Intrebare – În ce categorie se încadrează veniturile obtinute de autor din vânzarea unei cărți către persoane fizice prin intermediul unei platforme online sau în cadrul unor târguri sau festivaluri?

Raspuns

Conform prevederilor legale, veniturile obtinute de un autor din scrierea unei cărți constituie obiect al drepturilor de autor, având în vedere că reprezintă „opere originale de creație intelectuală în domeniul literar, artistic sau științific”.

Veniturile din drepturi de proprietate intelectuală sunt definite ca fiind veniturile din valorificarea sub orice formă a drepturilor de proprietate intelectuală ce provin din drepturi de autor și drepturi conexe dreptului de autor.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Prin urmare, veniturile obținute de autor, din vânzarea unei cărți către persoane fizice prin intermediul unei platforme online sau în cadrul unor târguri sau festivaluri, se încadrează în categoria veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală, modalitatea de valorificare a drepturilor de autor nu modifică natura veniturilor.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 7. pct.13 art.70
– Legea nr 8 / 1996 articolul 7 lit.a)

🔍 ANAF – noi prevederi privind regimul fiscal al cheltuielilor cu efectuarea testelor medicale de diagnosticare a infecției COVID-19 🔍 – CLICK AICI

SURSA – ANAF.RO – Speta publicata la data 17.03.2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - În ce categorie se încadrează veniturile obtinute de autor din vânzarea unei cărți către persoane fizice prin intermediul unei platforme online sau în cadrul unor târguri sau festivaluri? Raspuns Conform prevederilor legale, veniturile obtinute de un...Venituri obținute de un autor din vânzarea unei cărți - speță ANAF (martie 2021)
error: Conținutul este protejat !!