Revenirea la locul de munca in condiții sigure si sănătoase, după COVID-19 – precizări importante de la ITM

0
648

Relaxarea restricțiilor impuse de răspândirea virusului COVID -19 a însemnat și revenirea la locul de muncă a unui număr important de lucrători / angajați, cu precădere în domeniile în care activitatea a fost suspendată.

În acest context, ITM-urile reamintesc tuturor angajatorilor că au obligația permanentă, de a lua măsuri cu privire la securitatea și sănătatea în muncă a angajaților, de a asigura locuri de muncă sănătoase, o instruire corespunzătoare domeniului de activitate, de a acorda echipamente de lucru și de protecție, materiale igienico-sanitare, fiind evitate astfel îmbolnăvirile profesionale, producerea de accidente și nu în ultimul rând răspândirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov -2.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

În aceeași măsură, angajații au îndatorirea de a respecta întocmai instrucțiunile de lucru precum și obligațiile prevăzute în Planul de securitate și sănătate în muncă.

Neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă de către persoanele care au astfel de îndatoriri având ca urmare crearea unui pericol iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, atrage răspunderea penală.

Aceeași răspundere revine și persoanelor care se fac vinovate de nerespectarea obligațiilor și măsurilor stabilite cu privire la securitatea și sănătatea în muncă, dacă prin aceasta se creează un pericol iminent de producere a unui accident de muncă.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Pentru prevenirea producerii de accidente, prevenirea apariției bolilor profesionale, reducerea numărului de decese și răniri legate de procesul muncii, inspectorii de muncă din cadrul ITM-urilor vor continua acțiunile de informare, scopul urmărit fiind acela de a aduce în atenția tuturor persoanelor implicate în procesul muncii importanța și necesitatea respectării normelor legale în domeniul sănătății și securității în muncă.

✅ ITM – condiționarea angajatului, la întoarcerea la locul de muncă de efectuarea și prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 – este o măsură excesivă ✅ – click aici

Astfel, atât angajatorii cât și angajații trebuie să conștientizeze că respectarea instrucțiunilor tehnologice, acordarea / purtarea echipamentului de muncă și de protecție, crearea unui mediu propice desfășurării activităților, punerea la dispoziție și folosirea materialelor igienico-sanitare care să limiteze răspândirea virusului SARS Cov-2, contribuie substanțial la eliminarea riscurilor și promovarea unor condiții mai sigure și mai sănătoase la locul de muncă.

✅ ANAF – noi prevederi privind regimul fiscal al cheltuielilor cu efectuarea testelor medicale de diagnosticare a infecției COVID-19 ✅ – Biroul de presă al ITM Arad

REVEDEȚI PREZENTAREA
Codul Muncii
Articolul precedentNotificare plasare forță de muncă in străinătate – precizări ITM (termen) si model oficial
Articolul următorITM – ce deficiențe au fost depistate in urma controalelor efectuate de inspectorii de muncă in ultima perioadă
revenirea-la-locul-de-munca-in-conditii-sigure-si-sanatoase-dupa-covid-19-precizari-importante-de-la-itmRelaxarea restricțiilor impuse de răspândirea virusului COVID -19 a însemnat și revenirea la locul de muncă a unui număr important de lucrători / angajați, cu precădere în domeniile în care activitatea a fost suspendată. În acest context, ITM-urile reamintesc tuturor angajatorilor că au obligația permanentă,...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.