AcasăReglementari contabileFormularistică verificare situație fiscală personală - ce a adus nou OPANAF nr....

Formularistică verificare situație fiscală personală – ce a adus nou OPANAF nr. 758/2021

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 519 din 19 mai 2021, a fost publicat Ordinul președintelui ANAF nr. 758 din 11 mai 2021 – pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2.117/2018 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor şi documentelor utilizate în activitatea de verificare a situaţiei fiscale personale.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI O SINTEZA UTILA – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (atentie si la resursele din articol).

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Conform art. 138 din Codul de procedură fiscală, A.N.A.F. are dreptul de a efectua o verificare fiscală a ansamblului situaţiei fiscale personale a persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit.

Prin Ordinul președintelui A.N.A.F. nr. 2778/2020, a fost stabilit faptul că verificarea situaţiei fiscale personale se exercită de către Direcţia generală control venituri persoane fizice (din centrala A.N.A.F.) şi de către serviciile de verificări fiscale din cadrul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice (D.G.R.F.P.).

🎯 OUG nr. 43/2021 – amânarea declarației privind beneficiarul real, până la data de 01.10.2021 🎯 – CLICK AICI

Prin O.P.A.N.A.F. nr. 967/2020 şi nr. 968/2020 privind aprobarea structurilor organizatorice a D.G.R.F.P. Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov, respectiv Bucureşti, s-au înființat în cadrul aparatului propriu direcțiilor generale regionale, în subordinea directorului executiv – inspecţie fiscalǎ, serviciile de verificǎri fiscale.

Prin prezentul ordin au fost astfel introduse unele menţiuni referitoare la conducǎtorul structurii cu atribuţii de verificare fiscalǎ.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Totodată, a fost modificată anexa nr. 3.b, prin eliminarea instrucţiunilor referitoare la înscrierea datei de începere a verificǎrii situaţiei fiscale personale, şi anexa nr. 5.b, prin includerea instrucţiunii de întocmire a formularului pentru consemnarea datei de începere, indiferent dacǎ contribuabilul persoanǎ fizicǎ se prezintǎ sau nu la locul de desfǎşurare a verificǎrii situaţiei fiscale personale.

A fost modificată anexa 7.a, prin introducerea prevederilor referitoare la posibilitatea contribuabilului persoanǎ fizicǎ de a contesta decizia de suspendare a verificǎrii situaţiei fiscale personale.

A fost introdus formularul „Înştiinţare pentru discuţia finalǎ” ca act procedural ce trebuie emis pentru finalizarea verificǎrii situaţiei fiscale personale.

🎯 OUG nr. 37/2021 – modificarea și completarea Codului Muncii (fisa post verbal, eliminare Regulament Intern la micro) 🎯 – click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 519 din 19 mai 2021, a fost publicat Ordinul președintelui ANAF nr. 758 din 11 mai 2021 - pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2.117/2018 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor...Formularistică verificare situație fiscală personală - ce a adus nou OPANAF nr. 758/2021
error: Conținutul este protejat !!