AcasăCodul munciiSărbători Legale 2021 - precizări oficiale de la ITM cu privire la...

Sărbători Legale 2021 – precizări oficiale de la ITM cu privire la modul de acordare al zilelor libere

Având în vedere că se apropie sărbătorile pascale, ITM-urile reamintesc prevederile Legii nr. 53/2003 – Codul muncii referitoare la sărbătorile legale, cu mențiunea că obligația acordării zilelor libere revine angajatorului.

👉 “Pentru salariații care aparțin de un cult religios legal, creștin, zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paștelui, prima și a doua zi de Paști, prima și a doua zi de Rusalii se acordă în funcție de data la care sunt celebrate de acel cult.”

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

📌 ”Zilele libere stabilite pentru persoanele aparţinând cultelor religioase legale, altele decât cele creştine, se acordă de către angajator în alte zile decât zilele de sărbătoare legală stabilite potrivit legii sau de concediu de odihnă anual.”

Totodată, salariații care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paștelui, prima și a doua zi de Paști, prima și a doua zi de Rusalii, atât la datele stabilite pentru cultul religios legal, creștin, de care aparțin, cât și pentru alt cult creștin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

📌 Așadar, zilele libere de sărbători pot fi acordate doar pentru un singur cult religios. Totuși, în situația în care se acordă zile libere de Vinerea Mare, de Paști și de Rusalii, atât pentru cultul religios legal de care aparțin, cât și pentru alt cult creștin, zilele libere suplimentare vor fi recuperate.

👉 ITM-urile mai precizeaza ca – prin excepție, pot presta activitate în zilele de sărbătoare legală doar salariații care lucrează în unităţi sanitare, de alimentaţie publică sau în unități în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, cu condiția ca salariaților să li se asigure compensarea fie cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile fie cu un spor ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază.

🔍 Sărbători legale începând cu 01.01.2021 – sau zilele libere în care legal nu se lucrează (info util conform legislație în vigoare) 🔍 – click aici

Sursa (cu multumiri) – ITM Salaj

🎯 NOU – Legea nr. 101/2021 – declarația privind beneficiarul real se depune la ONRC în termen de 15 zile de la aprobarea situațiilor financiare anuale 🎯 – click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Având în vedere că se apropie sărbătorile pascale, ITM-urile reamintesc prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii referitoare la sărbătorile legale, cu mențiunea că obligația acordării zilelor libere revine angajatorului. 👉 “Pentru salariații care aparțin de un cult religios legal, creștin, zilele libere pentru...Sărbători Legale 2021 - precizări oficiale de la ITM cu privire la modul de acordare al zilelor libere
error: Conținutul este protejat !!