AcasăTVA - modificari si noutatiPROCEDURA de înregistrare, la cerere, în scopuri de TVA - potrivit art....

PROCEDURA de înregistrare, la cerere, în scopuri de TVA – potrivit art. 316 alin. (12) lit. e) din Codul fiscal

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 286 din 22 Martie 2021, a fost publicat Ordinul Presedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 393 din 15 Martie 2021TEXT INTEGRAL AICI – pentru aprobarea Procedurii privind evaluarea riscului fiscal pentru persoanele impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de taxă pe valoarea adăugată potrivit art. 316 alin. (12) lit. e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru aprobarea Procedurii de înregistrare, la cerere, în scopuri de taxă pe valoarea adăugată potrivit art. 316 alin. (12) lit. e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și pentru aprobarea Procedurii de anulare, din oficiu, a înregistrării în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a persoanelor impozabile care prezintă risc fiscal ridicat potrivit art. 316 alin. (11) lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI O SINTEZA UTILA – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (atentie si la resursele din articol).

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

🎬 PROCEDURĂ de înregistrare, la cerere, în scopuri de TVA potrivit art. 316 alin. (12) lit. e) din Codul fiscal

🎧 Procedura vizează societățile comerciale înfiinţate în baza Legii societăţilor nr. 31/1990, care au avut anulată înregistrarea în scopuri de TVA în temeiul art. 316 alin. (11) lit. h) din Codul fiscal, în baza procedurii de evaluare a intenţiei şi capacităţii de a desfăşura activităţi economice în sfera de aplicare a TVA, respectiv în baza procedurii de evaluare a riscului fiscal, și care solicită reînregistrarea în scopuri de TVA.

🌲 Persoanele interesate depun cererea de înregistrare în scopuri de TVA potrivit prevederilor art. 316 alin. (12) lit. e) din Codul fiscal (Formular 099).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

♻️ După primirea cererii de înregistrare, corect completată, compartimentul de specialitate verifică dacă persoana impozabilă se încadrează în altă situaţie de anulare a înregistrării în scopuri de TVA prevăzută la art. 316 alin. (11) lit. a), c) – e) din Codul fiscal.

OMF nr. 410/2021 – pentru reglementarea unor aspecte contabile (MOF nr. 285/2021) ✅ – click aici

💧 Dacă persoana impozabilă se încadrează în altă situaţie de anulare a înregistrării în scopuri de TVA prevăzută la art. 316 alin. (11) lit. a), c) – e) din Codul fiscal, cererea de înregistrare se respinge, după audierea contribuabilului. Persoana impozabilă poate depune o nouă cerere de înregistrare în scopuri de TVA de îndată ce remediază situaţia care a condus la respingerea cererii de înregistrare în scopuri de TVA.

🗓️ Dacă persoana impozabilă nu se încadrează în nicio altă situaţie de anulare a înregistrării în scopuri de TVA prevăzută la art. 316 alin. (11) lit. a), c) – e) din Codul fiscal, compartimentul de specialitate transmite cererea de înregistrare către compartimentul de evaluare, în vederea aplicării procedurii de evaluare a riscului fiscal. Ca urmare a aplicării procedurii, compartimentul de evaluare întocmeşte referatul motivat care cuprinde propunerea de aprobare sau respingere a solicitării de înregistrare în scopuri de TVA, în baza căruia compartimentul de specialitate întocmeşte proiectul de decizie prin care se aprobă sau, după caz, se respinge solicitarea de înregistrare în scopuri de TVA.

Care sunt modificările aduse Codului Fiscal – de către Ordonanța de Urgență nr. 13/2021 (informații oficiale ANAF) ✅ – click aici

👗 Împotriva deciziilor se poate formula contestaţie la organul fiscal emitent, în conformitate cu dispoziţiile art. 272 alin. (6) din Codul de procedură fiscală, în termen de 45 de zile de la data comunicării.


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

41 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 286 din 22 Martie 2021, a fost publicat Ordinul Presedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 393 din 15 Martie 2021 - TEXT INTEGRAL AICI - pentru aprobarea Procedurii privind evaluarea riscului fiscal pentru persoanele impozabile care...PROCEDURA de înregistrare, la cerere, în scopuri de TVA - potrivit art. 316 alin. (12) lit. e) din Codul fiscal
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura